Nederlands fotomuseum


Feestelijke opening zomertentoonstelling 70s

5-06-2010
15:00 tot 20:00 uur

Om 17 uur opent Paul Wombell, een van de samenstellers van 70s, de tentoonstelling. Na de officiële opening ontvangen we u graag bij de `Summer 70s Music & Drinks'.

Paul Wombell zal hierbij zelf achter de draaitafel plaatsnemen. Laat u verrassen door de dansers van het Open Dans Festival in de tentoonstelling en een performance door BLISS.

Vanaf 20 uur wordt het officiële programma van het Open Dans Festival vervolgd.

Deze internationale tentoonstelling geeft een uniek beeld van een van de meest vruchtbare en belangrijkste periodes uit de geschiedenis van de fotografie: de jaren `70. De tentoonstelling brengt grote iconen uit de internationale fotografie voor het eerst bij elkaar.

Vruchtbare periode
Eindelijk werd fotografie geaccepteerd als kunstdiscipline, werd kleur toegelaten en verwerd het ongepolijste alledaagse tot volwaardig thema. 70s brengt voor eerst iconen als Cindy Sherman en Christian Boltanski bij elkaar. Maar ook het werk van David Goldblatt, William Eggleston en Eugene Richards zijn hoogtepunten die nooit in een dergelijke samenstelling zijn getoond. Mis het niet want nu alleen te zien in het Fotomuseum.

Boek 70s Photography and Everyday Life EUR 48 Te koop in de museumwinkel en online shop. (jaarkaarthouder Fotomuseum 10% korting)

70s is tot stand gekomen dankzij La Fabrica en samengesteld door Paul Wombell en Sérgio Mah, ter gelegenheid van PHotoEspaña 2009.

Programma zaterdag 5 juni 2010

15 tot 20 uur
Museum is gratis te bezoeken

15.30-16.30
Gratis instaprondleiding door 70s. Aanmelding kan op de dag zelf bij de museumbalie.

17 uur
Officiële opening door Paul Wombell

17.30
Summer 70s Music & Drinks in LPII met dansers in tentoonstelling

18.30 tot 20 uur
DJ Paul Wombell hits the music

20 uur
Einde opening. Vervolg programma Open Dans Festival in LPII

En bekijk gelijk:
Ed van der Elsken's `Unvollendete' Tokyo Symphony (nog tot en met 20 juni) en het bijzondere fotoverhaal De Cornelia Maersk van Marcel van Eeden (nog tot en met 4 juli)

Meer informatie over Open Dans Festival 2010 in LPII....

70s is georganiseerd door La Fabrica en samen gesteld door Paul Wombell en Sérgio Mah.