Ingezonden persbericht


Den Haag, 1 juni 2010
Persbericht

Eén Europese politie?
Ontwerpwerk ontwerpt Europese politieauto

Eén Europa, één munt, maar ook grote cultuurverschillen. De tegenstelling tussen eenheid en diversiteit tekent Europa. Is één Europese visuele identiteit van de politiekorpsen utopie of nabije toekomst? Het Haagse bureau Ontwerpwerk ontwierp er vast de politieauto voor. Tijdens het openbare debat Politie-Polizei-Carabi. op zaterdagavond 5 juni zal die onthuld worden in de Prinses Julianakazerne in Den Haag. Politieauto's en agenten uit de hele Europese Unie komen 's middags 5 juni bijeen op het Plein in Den Haag. Politie-Polizei-Carabi. is een van de evenementen in het kader van Den Haag Design en Overheid.

Autoriteit en vriend?
Hoe zou een Europese politiemacht eruit kunnen zien? In opdracht van Den Haag Design en Overheid hebben Ontwerpwerk en het Berlijnse bureau Feuenfwerken een Europese politieauto ontworpen. Beide auto's worden tijdens het debat onthuld. "De twee kanten van de politie, autoriteit en/of vriend, hebben wij in het ontwerp voor de auto samengevoegd, in vorm, kleur en belettering." zegt Pieter Boddaert van Ontwerpwerk. Na de onthulling volgt een discussie met vertegenwoordigers van de overheid en de politie in Europa. Het debat is de afsluiting van een dag rond de visuele identiteit van de politie in Europa, die is geoganiseerd door Den Haag Design en Overheid.

Den Haag Design en Overheid
De manifestatie Den Haag Design en Overheid is een initiatief van Ontwerpwerk. De manifestatie gaat in op de relatie tussen design en overheid op het gebied van ontwerp voor de openbare ruimte, architectuur en visuele communicatie. Den Haag Design en Overheid vindt tot 2018 elke twee jaar plaats, steeds in samenwerking met een andere regeringsstad. Dit jaar met Berlijn. Ed Annink, Art Director van Ontwerpwerk is initiatiefnemer van de manifestatie en intendant voor deze eerste editie.

Programma Politie-Polizei-Carabi...
Politie optocht zaterdag 5 juni 14.00 - 16.30 uur Plein te Den Haag. Debat (aanmelden via www.designdenhaag.eu/aanmelden/politie verplicht!) zaterdag 5 juni 19.00 - 21.30 uur Prinses Julianakazerne , Therese Schwartzestraat 15, Den Haag. Tentoonstelling 7 t/m 26 juni Atrium (Stadhuis) te Den Haag

Meer informatie over Den Haag Design en Overheid vindt u op de site http://www.designdenhaag.eu/nl Meer informatie over Ontwerpwerk http://www.ontwerpwerk.com.