Ingezonden persbericht


Media over de moslim

In onze vaste wekelijkse rubriek neemt Rachida Abdellaoui de Nederlandse kranten, tv en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Bellen met de Arabische Emiraten

In 'Bellen met de Islamitische Wereld' worden actuele kwesties aan de kaak gesteld door correspondenten ter plaatse. Deze week horen we hoe er in de Arabische Emiraten gekeken wordt naar de Israëlische Gaza vloot actie.

Shariarechtbank in Amsterdam

Er is veel ophef geweest over het al dan niet bestaan van shariarechtbanken in Nederland. Kennelijk wordt bij het woord sharia meteen gedacht aan een teruggang in het vrouwenrecht en Iraanse praktijken als steniging en marteling. David Glas wil graag weten hoe de sharia precies werkt. Hij zet deze week een aantal shariarechters bij elkaar die meteen een uitspraak doen. U mag geschillen en problemen voordragen. In onze uitzending een tipje van de sluier.

Nieuws uit de islamitische wereld

Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze ­ én entertainment nieuws uit de islamitische wereld door.

Soefisme in Nederland en België

Bij het woord soefisme wordt door sommigen niet meteen aan de islam gedacht. Terwijl deze mystieke stroming daar wel zijn oorsprong heeft. Verslaggeefster Heidi Verdonk maakte een reportage over het islamitisch soefisme in België. Aansluitend vertelt historicus Mahmood Khan over de overeenkomsten en verschillen tussen het universeel soefisme en het islamitische soefisme in Nederland.

De Zevende Hemel:
Live radioprogramma met reportages, documentaires en interessante studiogasten op radio 5 (747 AM), via de kabel of via onze website.




Ingezonden persbericht