Wie heeft het grootste brein van Nederland


Wereldkampioenschap Kwissen op 5 juni tegelijkertijd wereldwijd én in Amsterdam

AMSTERDAM, 20100514 -- In 30 landen strijden zaterdag 5 juni duizenden kwissers tegelijkertijd om de status van `quiz god'. Van Sri Lanka tot Canada vinden op exact hetzelfde moment de World Quizzing Championships 2010 plaats. Nederlandse kwisliefhebbers doen in het Comedy Theater in Amsterdam een gooi naar de titel, die nu in handen is van viervoudig kampioen Kevin `Egghead' Ashman.

In het Comedy Theater komt de Nederlandse quiz-elite bijeen, evenals een groot aantal gezelligheidskwissers, om zich te meten met de wereldtop. En met elkáár, want er is onder de eerzuchtige kwissers een ongekende onderlinge competitie. Aansluitend zal er een gezellige pubquiz gehouden worden, om een beetje bij te komen van de doordenkers, obscure feitjes en hersenkokers van het WK.

Vragen uit eerdere WK's: De sprekers van welke taal werden vervolgd in Japan, Duitsland en Rusland tijdens de jaren dertig? (ESPERANTO), Hoe heet de auter van het boek waarop de tv-serie `Sex and the City' is gebaseerd? (Candace BUSHNELL), Waar heeft een `polyandrische' vrouw meerdere van? (ECHTGENOTEN), Wat is de helderste planeet uit ons zonnestelsel, gezien vanaf de aarde? (VENUS).

De WQC vindt plaats onder auspiciën van de International Quizzing Association: www.wqc2010.com. In de volgende landen wordt tegelijkertijd het WK gespeeld: Australië, Bangladesh, België, Bulgarije, Canada, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Hongarije, India, Letland, Liberia, Litouwen, Maleisië, Marokko, Nederland, Noorwegen, Rusland, Servië, Sri Lanka, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Info over de quizdag:
Comedy Theater, Nes 110, Amsterdam.
Deuren open: 1400. Begin WK: 1430. Pizza: 1730. Pubquiz voor teams: 1830.
Inschrijven: wk@misterquiz.nl
Kosten: 5 euro (excl. pizza)

Meer informatie: www.misterquiz.nl





ingezonden persbericht