Ingezonden persbericht

Amsterdam, vrijdag 28 mei 2010

FUSE in voorprogramma Bon Jovi

FUSE wordt de openingsact van de eerste editie van het BankGiro Loterij Royal Beach Concert met Bon Jovi, Kane en Di-Rect, zaterdag 5 juni op het strand van Scheveningen. De vakjury, bestaande uit artiestenmanager Edwin Jansen, organisator Bob Reiche en Radio Veronica dj Patrick Kicken, maakte vandaag in Kicken's Volle Vrijdag Show bij Radio Veronica de winnaar van de Royal Beach Contest bekend.

Foto: Jules van Hest
Jurylid Edwin Jansen gaf aan dat de keuze uit de zes finalisten moeilijk was, omdat de bands totaal van elkaar verschillen. FUSE kreeg de meeste stemmen van de jury. Bovendien sluit de muziek van de band aan bij de line-up van het Royal Beach Concert. FUSE bestaat uit Benjamin Kuijpers (vocals), Marco Nelemaat (drums), Marcel Everts (bass), Didier Kerckhoff (guitars) en Menno Broer van Dijk (keys). De vijfkoppige formatie maakt stevige melodische popmuziek met een on-Nederlands geluid. FUSE: 'Wij weten al jaren wie Bon Jovi, Kane en Di-Rect zijn en na 5 juni weten ze ook wie wij zijn. Echt geweldig! Dit hadden we niet verwacht.'

Radio Veronica startte vijf weken geleden de Royal Beach Contest: een online zoektocht naar talent met kwaliteit en lef. Iedereen vanaf 16 jaar kon zich solo of met band inschrijven door een filmpje te uploaden via www.radioveronica.nl. Dj Patrick Kicken maakte iedere vrijdag tijdens zijn programma een finalist bekend, die werd uitgeroepen op basis van de hoeveelheid stemmen via de website. De vakjury beoordeelde de finalisten Skakofonians, Black Mantis, Lost in Sanity, 2 Stroke, FUSE en U22U vervolgens op zangtalent, kwaliteit en performance.

http://www.radioveronica.nl

http://www.fuse-live.com

----------

Royal Beach Concert
Het Royal Beach Concert is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij ieder jaar een internationale wereldartiest of band in Scheveningen wordt uitgenodigd voor een groots strandconcert. Dit jaar vindt het concert plaats op 5 juni. Het evenement start om 12.00 uur en is omstreeks 21.00 uur afgelopen. Het Royal Beach Concert wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij.

Gratis kaart via deelname BankGiro Loterij
Het officiële kaartverkoopkanaal van het Royal Beach Concert is www.royalbeachconcert.nl. Kaarten in de vrije verkoop zijn verkrijgbaar vanaf ¤ 55,-. Wie via deze website voor drie maanden deelnemer wordt van de BankGiro Loterij, ontvangt per lot een gratis kaartje voor het concert en betaalt dan slechts ¤ 24,75.

----------

Noot voor de redactie,