Ingezonden persbericht



Hilversum, 3-06- 2010

HELLA DE JONGE TE GAST BIJ AVRO OPIUM OP RADIO 1

AVRO's cultuurmagazine Opium op Radio 1 komt zaterdag 5 juni, zoals elke week, vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Publiek is van harte welkom. De uitzending begint aanstaande zaterdag 5 juni ipv 17.15 uur om 18.15 uur in verband met het programma De Stemming van Nederland. De volgende onderwerpen komen aan de orde:


Schrijver Hans Münstermann vertelt in zijn net verschenen roman 'Ik kom je halen als het zomer is' over de bijzondere relatie tussen twee broers. Net als in 'De Bekoring', waarmee hij de AKO Literatuurprijs 2006 won, is er een hoofdrol weggelegd voor Münstermanns alter ego Andreas Klein.
Hans den Hartog Jager over de meest recente tentoonstellingen.
In de tentoonstelling 'Liefde in oorlogstijd' belicht het Verzetsmuseum in Amsterdam de liefde in verschillende vormen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Schrijfster en kunstenares Hella de Jonge opende afgelopen woensdag de tentoonstelling.


Na de val van het kabinet in februari wilde theatermaker Laura van Dolron koste wat kost een voorstelling maken over kiezer en politicus. Het resultaat is 'StemWIJZER', een 'multiple choice performance' die te zien is bij het Nationaal Toneel.

Presentatie: Hans Smit.

Opiumuitzendingen zijn ook te beluisteren via opiumradio.nl.