Gemeente Leeuwarden

Persbericht: Wijkidee in uitvoering

De Leeuwarder wijk Valeriuskwartier staat zaterdag 5 juni aanstaande bol van kunst en muziek. Tussen 10.00 en 15.00 uur rijdt de kleurrijke KEET een route door de wijk. Aanleiding hiervoor is dat kunstenaars Hilda Klaassen, Marjan Beuker, N'Dingo Dione en Gerdie de Jong van de gemeente Leeuwarden een Wijkwaardebon ontvingen voor hun idee om een kunstproject te starten in Valeriuskwartier.

Samen met de schoolkinderen uit de wijk maakten ze van een oude keet een kleurrijke ontmoetingsplek geheel naar het ontwerp van de kinderen. In de KEET kunnen bewoners zaterdag genieten van 'leipe lollie', maffe stoelen, 'verhalende ramen', Afrikaanse muziek en animatiefilms gemaakt door de schoolkinderen in de wijk. Wethouder Isabelle Diks (Cultuur) opent het kunstproject om 10.00 uur bij de Speeltuin aan de Haydnstraat.

Om 13.00 uur volgt de feestelijke opening aan de Keizerskroon in Aldlân Oost, waar twaalf grote bloempotten worden geplaatst. Initiatiefnemer Peter Altenburg ontving een Wijkwaardebon voor het idee om de bewoners een bloempot in hun straat te laten 'adopteren' en de beplanting water te geven en onkruidvrij te houden.

In het project Wijkidee kunnen bewoners een Wijkwaardebon verzilveren, waarmee ze hun Wijkidee kunnen (laten) uitvoeren. Het moet dan gaan om een idee dat de leefbaarheid in hun eigen dorp, wijk, buurt of straat verbetert en de sociale samenhang bevordert. Op dit moment werken bewoners van de wijken Camminghaburen, Huizum-West, Bloemenbuurt/Oldegalileën, Aldlân-Oost, Nylân, Bilgaard en Valeriuskwartier aan de uitvoering van zeventig wijkideeën. Kijk voor meer informatie op: www.leeuwarden.nl/wijkidee.

Noot voor de redactie,

Gemeente Leeuwarden