P E R S B E R I C H T

Groene Lintjesregen 2010 Woerden Montfoort Oudewater

Zaterdagmiddag 5 juni, op de wereldmilieudag, heeft Groenlinks Montfoort, Oudewater en Woerden de groene lintjes voor deze regio uitgereikt.
In het centrum bij de kraam van Groenlinks was het druk en gezellig. Muziek, informatiefolders en genomineerden. Veel inwoners wisten nog niet precies op welke partij zij woensdag bij de landelijke verkiezingen hun stem zullen uitbrengen.
Stemmen op de 20 genomineerden bleek een stuk makkelijker. Mensen en initiatieven op het gebied van duurzaamheid, milieu en landschap uit de regio zijn dichtbij en bekend. Meer dan 600 stemmen zijn uitgebracht. Op alle 20 genomineerden is gestemd, hun nominatie was zeker verdiend.
Mariette Pennarts, statenlid van Groenlinks in de Provinicale Staten van Utrecht, sprak de genomineerden dan ook lovend toe.

Uitreiking 5 groene lintjes
Op 5 mensen zijn meer dan 50 stemmen uitgebracht. Mariette heeft bij deze 5 mensen een groen lintje opgespeld en zij werden in de bloemen gezet. Groenlinks feliciteert hen van harte met hun wel verdiende groene lintje!

Een groen lintje was er voor:

- de Streekmarkt
Al jaren op de bres als duurzame ondernemers
- Dirk Kool
Actieve biologische boer in Linschoten
- Mien Vernooij-Looman
Initiatiefneemster van het natuurgebiedje "de Kieviet" in Harmelen
- Reformwinkel De Maretak
Winkel voor natuurlijke voeding volgens biologische richtlijnen gemaakt
- Restaurant XO op de Meulmansweg in Woerden
Gebruik en promotie streekproducten

woerden montfoort Oudewater

---- --