Ingezonden persbericht



Dillen, Groot, Harink en Lommers de nieuwe jeugdkampioenen

Gepubliceerd: zaterdag 5 juni 2010

Bron: KNSB

Rijssen (KNSB) - Wim Dillen is vandaag in Rijssen Nederlands kampioen geworden op de marathon (14 km) bij de junioren jongens. De rijder uit Genemuiden won de eindsprint vóór Peter Groen (Leiderdorp) en Nico Bloemert (Staphorst).

Dillen wist dat hij favoriet was en dat er veel naar hem gekeken zou worden. "Ik heb een paar keer geprobeerd weg te rijden, en toen Gerco van de Beek ontsnapt was moest ik het dichtrijden. Dat heb ik gedaan, op 90 procent, want ik wilde me niet kapot rijden," aldus Dillen.

Peter Groen toonde zich tevreden met zilver. Hij begon vorig jaar, als schaatser, met het rijden van Inline-skatewedstrijden en maakt snel progressie.

Wim Dillen wist dat hij niet de fout van vorig jaar moest maken, toen hij ook één van de favorieten was, samen met Maurice Vriend. Dillen en Vriend bleven toen dermate op elkaar letten, dat Robert Post er ongehinderd vandoor kon gaan en kampioen worden. Post rijdt nu bij de beloften en Maurice Vriend probeert vanmiddag als A-rijder titelverdediger Koen Verweij bij te staan.

Mandy de Groot

Mandy Groot triomfeerde zoals verwacht bij de dames. Haar grootste concurrentes waren Jennienke Kamphuis, die een thuiswedstrijd reed en tweede werd, en Annemarie Boer, die als derde finishte. "Ze reden allemaal tegen mij, dat is begrijpelijk," aldus de winnares uit Edam. "Ik heb normaliter de sterkste sprint. Ze probeerden wel vaak weg te rijden. Ik moest alles in de gaten houden." Ook de junioren meisjes reden 14 km. Jennienke Kamphuis was vorig jaar winnares bij de kadetten.

Jordy Harink

Jordy Harink uit Rouveen was de snelste bij de kadetten jongens. Hij verwees Tim Kieftenburg (Hoorn) en Rick Schipper (Medemblik) naar de tweede en derde plaats.

Dominique Lommers

Bij de kadetten meisjes zegevierde Dominique Lommers uit Arnhem, die als huizenhoog favoriete werd aangemerkt. Ze was in de eindsprint Laura Fronik (tweede) en Elsemieke van Maaren (derde) de baas.

De kadetten reden 10,5 km.

Bekijk hier de uitslagen http://www.knsb.nl/nk-inline-skaten/marathon/uitslagen/

KARIN VERHOEF

http://www.knsb.nl/topsport/inline-skaten/nieuws/2010/ dillen-groot-harink-en-lommers-de-nieuwe-jeugdkampioenen/