Gemeente Wassenaar

Lionsclub Wassenaar Duin dankt Wassenaarse bevolking

Lionsclub Wassenaar Duin, bekend om haar vele goede doelen activiteiten, doet op zondag 6 juni eens iets terug voor de Wassenaarse bevolking.

Dan wordt in het kader van het 20-jarig bestaan van de serviceclub van 11 tot 14 uur het unieke Paauw Vijver Concert georganiseerd, dat voor iedereen gratis toegankelijk is.

Wie jarig is, trakteert, is het idee achter dit initiatief. `Het is een cadeau van ons aan al die gulle Wassenaarders, die steeds maar weer hun portemonnee tevoorschijn haalden, als wij een actie hielden,' aldus Wolbrand van der Vis, één van de organisatoren. `Toch kost het concert ons vrijwel niets, want het Wassenaarse bedrijfsleven, de Rabobank voorop, steunt ons initiatief in zeer ruime mate. En ook de gemeente doet volop mee.' De plek is uniek en kan qua uitstraling zeker wedijveren met locaties als de Amsterdamse Prinsengracht, het Leidse Rapenburg en de Haagse Hofvijver.

Voor het hele gezin

Voor het concert is de `New Dutch Academy' aangetrokken, een internationaal bekroond barokorkest, dat speelt op authentieke oude instrumenten en onder meer optrad tijdens een staatsbezoek van Koningin Beatrix aan Italië. Speciaal voor het concert worden werken ingestudeerd van de `mysterieuze componist' Unico Wilhelm van Wassenaer Obdam (1692-1766), wiens muzikale kwaliteiten pas kortgeleden zijn (her)ontdekt. Anders dan zijn naam doet vermoeden, is hij overigens niet afkomstig uit Wassenaar, maar Overijssel, hoewel hij wel een groot deel van zijn leven in onze streken verbleef. Vindt het concert op de vijver achter het raadhuis plaats, voor de kinderen wordt aan de andere kant een springkussen neergezet, zodat ook zij zich niet behoeven te vervelen. En her en der valt van alles te zien en te proeven, zodat het beslist aangenaam toeven wordt rond het raadhuis. `Alleen het weer hebben we niet in de hand' lacht Van der Vis.

Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070
E: gemeente@wassenaar.nl