Gemeente Edam-Volendam

Vaardag voor mensen met een beperking op het Alkmaardermeer

Vaardag op 6 juni 2010 Op zondag 6 juni is het weer zover. Dan wordt voor de vierde keer de vaardag op het Alkmaardermeer georganiseerd voor mensen met een beperking (mensen met een verstandelijke, lichamelijke, visuele, auditieve beperking en/of chronischee aandoening. De organisatie ligt in handen van de ARZV in samenwerking met Sportservice Noord-Holland.

Net als voorgaande jaren wil de organisatie mensen met een beperking de 'kick' van het varen laten ervaren. Met deze gewone (niet aangepaste) boten zal het op sommige momenten wel improviseren zijn. Vooral rolstoelgebruikers moeten er rekening mee houden dat ze uit hun rolstoel in de boot getild worden. In de kantine van ARZV is wel een aangepast toilet aanwezig.

Wat houdt het in en hoe laat is de ontvangst?

De vaardag vindt plaats bij de zeilvereniging ARZV, Klaas Hoornlaan 1 te Akersloot. Om 10.00 uur wordt iedereen verwacht bij de zeilvereniging. Na de ontvangst met een kopje koffie of thee en een welkomstwoord gaat de dag echt beginnen. Tijdens de vaardag wordt er een puzzeltocht afgelegd en waar mogelijk kunnen de deelnemers helpen bij het bedienen van de boot. Een belevenis die afgestemd wordt op de mogelijkheden van de deelnemer. Tevens is ook Sailability aanwezig met twee speciale aangepaste zeilboten. Sailability heeft als doel het bevorderen van de zeilsport voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking volgens het principe: Zeilen is mogelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd en lichamelijke status.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 12 mei aanstaande. Voor informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met Esther Volmer, Regiomedewerker aangepast sporten Noord-Kennemerland, tel.: 072 - 564 50 27 (ma) en op 075 - 653 99 71 (di, do & vrij) of per e-mail:
evolmer@sportservicenoordholland.nl.

Bezoek ook eens onze website www.aangepastsporten.info

Warme kleding en zonnebrandcrème

De organisatie raadt aan om warme kleding aan te trekken en daarnaast regenkleding, een tweede set kleding, een pet en zonnebrandcrème mee te nemen. Aan deze dag (het varen, koffie/thee en lunch) zijn minimale kosten verbonden. Het bedrag dat voor deelname aan deze unieke dag betaald moet worden is EUR 10,- per persoon.

Iedereen kan zich aanmelden

Iedereen, ongeacht leeftijd, handicap of rolstoel is van harte uitgenodigd zich voor deze vaardag aan te melden. Doordat het aantal aanmeldingen wel eens groter zou kunnen zijn dan het aantal beschikbare plaatsen zal voorrang worden gegeven aan mensen die nog nooit hebben deelgenomen aan de vaardag. Indien vanwege de aard van de beperking het noodzakelijk is een partner/begeleider mee te nemen is dit mogelijk. Ook voor de partner/begeleider vragen wij een bijdrage van EUR 10,-. Deelname aan deze vaardag is geheel op eigen risico.