Cohen, Rutte, Halsema en Pechtold treden op in Paradiso

20/05/2010 15:12

Booij, Klusman en Van Bruggen

COHEN, RUTTE, HALSEMA EN PECHTOLD TREDEN OP IN PARADISO

Haagse kopstukken op Het Grote Verkiezingsgala

Op 6 juni organiseren Het Campagnebureau BKB, BNN en Paradiso Het Grote Verkiezingsgala. Een avond waarop de lijsttrekkers Cohen (PvdA), Rutte (VVD), Halsema (GroenLinks) en Pechtold (D66) een ultieme verkiezingsspeech houden en in gesprek gaan met de 1.500 aanwezige jongeren. BNN'ers Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink zijn ceremoniemeester. Maarten van Rossem en Jan Jaap van der Wal zijn de commentatoren. Dezelfde avond doet BNN's Lijst 0 op Nederland 3 verslag van het Grote Verkiezingsgala.

Programma

Het Grote Verkiezingsgala vindt plaats op 6 juni in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Op deze avond krijgen de lijsttrekkers onder gelijke omstandigheden de kans om een bevliegende verkiezingsspeech van tien minuten te houden. Daarna gaan ze voor de verandering niet met elkaar, maar met het publiek in debat. BNN'ers Filemon Wesselink en Sophie Hilbrand leiden dit gesprek. Maarten van Rossem en Jan Jaap van der Wal voorzien de speeches van rake commentaren. DJ-act Swoolish draait de plaatjes.

BNN Lijst 0

New-kid-on-the-block Lot Feijen, de lijsttrekker van BNN's jongerenpartij Lijst 0, geeft ook een speech - haar eerste voor een groot publiek. BNN maakt de gehele avond opnamen en zendt nog dezelfde avond een registratie uit van het Grote Verkiezingsgala op Nederland 3, van 22.40 tot 23.30 uur.

Organisatie

Het Grote Verkiezingsgala is een initiatief van het campagnebureau BKB en Paradiso. Doel van de avond is om de verkiezingen toegankelijk te maken voor een breed en vooral jong publiek. Het is een partijneutrale ontmoetingsplek waar iedereen kan meedoen aan discussies over de aanstaande verkiezingen en de campagnes. Eerder organiseerde BKB het Festival van de Lokale Democratie (gemeenteraadsverkiezingen 2010), de President's Night (Amerikaanse presidentsverkiezingen) en I vote Europe (EU-parlement).

Mediapartners van het Grote Verkiezingsgala zijn BNN, de Volkskrant, 3FM en Ziggo.

Tickets zijn te koop via www.paradiso.nl, www.verkiezingsgala.nl, Ticketservice en de bekende voorverkoopadressen. Reserveren is niet mogelijk.

Zondag 6 juni 2010

Deuren open: 17.30 uur / Aanvang: 18.30 uur





http://www.bkb.nl