1ste voorronde UpstairsRun 6 juni te Enschede steunt Diabetes Fonds

26/05/2010 10:46

Stairs Center B.V.

Meer beweging door traplopen goed voor de gezondheid!

UpstairsRun Enschede 2010 over grootste mobiele

trap ter wereld steunt het Diabetes Fonds

Op zondag 6 juni gaat in Enschede op het Van Heekplein het eerste 'UpstairsRun' evenement van start als onderdeel van UpstairsRun On Tour 2010. Deelnemers aan dit event, die zich overigens vanaf nu kunnen inschrijven op www.upstairsrun.nl, moeten zo snel mogelijk een parkoers over de grootste mobiele trap ter wereld afleggen. Een trap die zelfs in het Guinness Book of Records opgenomen zal worden. De wedstrijd, individueel of in teamverband, heeft als doel mensen te attenderen op het belang van meer bewegen. Daarom zal het gehele inschrijfgeld van de Tour worden gedoneerd aan het Diabetes Fonds en worden alle edities uitgezonden op de landelijke televisie. "Wij willen mensen stimuleren bewegen onderdeel te maken van het dagelijks leven, want we weten dat meer bewegen de kans op diabetes type 2 sterk kan verkleinen. Daarvoor hoef je echt geen topsport te beoefenen, dagelijks bijvoorbeeld de trap nemen helpt al. De Upstairs Run On Tour past daarom goed bij ons", aldus Hanneke Dessing, adjunct-directeur van het Diabetes Fonds.

Jan Steijvers, initiatiefnemer en sponsor van het event: "Met al die liften en roltrappen is het nemen van de trap vaak een uitzondering. Toch vinden wij dat men vaker aan deze vorm van lichamelijke inspanning moet doen, want het is écht beter voor de gezondheid. Er is geen twijfel over mogelijk dat bewegen goed is voor lichaam en geest. Zo worden conditie en spierkracht vergroot, gewrichten beweeglijker, maar ook geestelijk voelen wij ons energieker. Om hiervan te willen profiteren, is het echt niet nodig om wekelijks een marathon te lopen. Ook bezigheden zoals traplopen kunnen onze gezondheid zichtbaar verbeteren. Met een beetje traplopen zou het dus juist de goede kant op moeten gaan met onze gezondheid."

De start van de UpstairsRun On Tour 2010 vond plaats op 7 mei op het Media Park in Hilversum waarbij de wedstrijden afgewisseld werden met diverse optredens van artiesten zoals Patty Brard en Mariska van Kolck. De mobiele 125 treden tellende trap van 12 meter hoog, 35 meter lang werd daar voor het eerst aan het publiek gepresenteerd en toert in 2010 door alle provincies. De officiële start is in Enschede (6/6) voor de provincie Overijssel en daarna volgen Assen (3/7), Leeuwarden (10/7), Almere (24/7), Nijmegen (1/8), Maastricht (7/8), Utrecht (14/8), Middelburg (21/8), Den Haag (28/8), Haarlem (5/9), Eindhoven (11/9) en Groningen (18/9). Tenslotte vindt op een nog 'geheime' locatie de landelijke finale plaats van dit jaarlijks terugkerende evenement waarbij alle provinciale winnaars tegen elkaar gaan strijden voor het Nederlands kampioenschap op de diverse onderdelen.

Bewegen, gezondheid en optredens

Aan de mobiele trap zit een podium vast waar, tijdens het evenement, diverse artiesten optreden en de huldigingen van de verschillende runs plaatsvinden. Het evenement laat mensen dan ook op een leuke manier stilstaan bij het feit dat bewegen gezond is. Dat is een boodschap die het Diabetes Fonds ook uitdraagt. Als goed doel verbindt het Diabetes Fonds zich dan ook graag aan deze Tour. De "wedstrijd" runs (Upstairs-Run, Fitste Familie-Run & Kelner-Run) worden afgewisseld met "recreatieve" runs zoals een Kids Run, Bekende Nederlanders-Run & Media-Run. Hiervoor kan iedereen zich inschrijven via www.upstairsrun.nl





http://www.upstairsrun.nl