Gemeente Binnenmaas

Na de zomer nieuw skatepark Puttershoek

Op zondag 6 juni wordt de laatste skatewedstrijd gehouden op het huidige skatepark in Puttershoek aan de Sportlaan 6. Een groep jongeren uit Puttershoek en Maasdam heeft samen met het jongerenwerk van de Stichting Welzijn Binnenmaas speciaal voor skaters, BMX'ers en inliners een grote skatewedstrijd georganiseerd. De deelnemers strijden om de Binnenmaascup.

Basket-/voetbalkooi

Na de wedstrijd wordt op de plek van het skatepark een basket-/voetbalkooi neergezet door de gemeente Binnenmaas. Dit gebeurt in overleg met de jongeren die jongerencentrum The Point bezoeken.

Nieuw skatepark

Samen met de jongeren is ook gekeken naar de inrichting van het nieuwe skatepark dat achter het jongerencentrum The Point moet verrijzen. Nadat het budget was vastgesteld hebben de skaters zich vanaf september vorig jaar verdiept in de mogelijkheden. Zij hebben andere skatebanen bezocht en hebben informatie ingewonnen bij leveranciers van skatematerialen. Er zijn uiteindelijk door een aantal leveranciers verschillende ontwerpen gemaakt, waaruit de jongeren eind april een keuze hebben gemaakt. Het nieuwe skatepark wordt na de zomervakantie aangelegd. Daarmee krijgen de skaters uit Puttershoek en Maasdam de beschikking over een skatepark naar eigen wens en van veel grotere omvang dan eerst.

Ontwerp skatepark Puttershoek

Het ontwerp van het nieuwe skatepark

Meer informatie

Meer informatie over de skatewedstrijd is te vinden op www.jongbinnenmaas.nl, via tel. 078 676 63 27 of loop eens binnen bij jongerensoos The Point (Sportlaan 6 in Puttershoek).