Vakjury velt oordeel over politieke campagnes

03/06/2010 17:37

Booij, Klusman en Van Bruggen

Uitreiking BKB Campagne Awards op het Grote Verkiezingsgala in Paradiso

Tijdens Het Grote Verkiezingsgala op zondag 6 juni in Paradiso reikt een vakjury de BKB Campagne Awards uit aan de beste campagnes voor de Tweede Kamerverkiezingen 2010. Dit is de eerste keer dat deze awards worden uitgereikt. De vakjury bestaat uit campagne experts met verschillende partijpolitieke achtergronden: Hans Hillen, Jan Driessen, Hans Anker, Kay van de Linde. De jury staat onder leiding van BKB oprichter Erik van Bruggen.

De beste campagne

Wie voert de beste campagne? Wie heeft de mooiste tv-spot of poster? Het Campagnebureau BKB heeft een onafhankelijke vakjury in het leven geroepen om de best presterende partijen te onderscheiden met de BKB Campagne Awards. De categorieën zijn: beste campagne algemeen, beste online campagne, beste televisiespot en beste campagneposter. BKB heeft de ambitie om met de awards een nieuwe traditie te vestigen. Hiermee hoopt het campagnebureau meer aandacht te genereren voor het vak van campagnevoeren. Campagnes worden steeds professioneler, bovendien zijn ze steeds belangrijker nu een groeiend deel van de kiezers zweeft.

Het Grote Verkiezingsgala

Het Grote Verkiezingsgala vindt plaats op 6 juni in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Op deze avond krijgen Job Cohen, Femke Halsema, Mark Rutte en Alexander Pechtold de kans om voor een verwachtingsvol publiek hun ultieme verkiezingsspeech te houden. Vervolgens gaan ze met het publiek in debat. BNN'ers Filemon Wesselink en Sophie Hilbrand presenteren het verkiezingsgala. Historicus Maarten van Rossem en cabaretier Jan Jaap van der Wal sluiten de avond af.

Organisatie

Het Grote Verkiezingsgala is een initiatief van Het Campagnebureau BKB en Paradiso. Doel van de avond is om de verkiezingen toegankelijk te maken voor een breed en vooral jong publiek.

Partners van Het Grote Verkiezingsgala zijn Ziggo, BNN, Sony, de Volkskrant, 3FM en United Broadcast Facilities.

Tickets zijn te koop via www.paradiso.nl en www.verkiezingsgala.nl, Ticketservice en de bekende voorverkoopadressen. Reserveren is niet mogelijk.

Zondag 6 juni 2010 - Deuren open: 17.30 uur - Aanvang: 18.30 uur





http://www.verkiezingsgala.nl

http://www.bkb.nl