Gemeente Zaanstad

02-06-2010
Uitreiking Hotze de Roosprijs op de Zaanse kinderboekenmarkt 3 genomineerden bekendgemaakt

Zondag 6 juni om 13.30 uur maakt Leny Vissers-Koopman, wethouder Cultuur van de gemeente Zaanstad, de winnaar van de Hotze de Roosprijs bekend. De afgelopen maanden hebben leerlingen van groep 6 en 7 van zestien scholen meegedaan aan de Zaanse kinderjury en gestemd op hun favoriete boek.

De Hotze de Roosprijs is een Zaanse publieksprijs voor het beste kinderboek. Hotze de Roos is de schrijver van De Kameleonreeks. Jaarlijks reikt de gemeente een prijs uit van EUR 4.500,- aan een debuterend kinderboekenschrijver. In 2009 werd de prijs gewonnen door Manon Sikkel voor haar boek `Is liefde besmettelijk?'.

De drie genomineerden voor de Hotze de Roosprijs 2010 zijn:
* Tineke van der Stelt met haar boek: `Apie leert zwemmen `. Volgens de kinderen een "Super vetgaaf boekje" met hele mooie plaatjes.
* Ellen Stoop met: `Jade bijna 11'. Een spannend boek over een meisje dat zich ouder voordoet dan dat ze is. "Ik kon niet stoppen met lezen" was de opmerking van meerdere kinderen uit de kinderjury.
* Réné van der Velde met het boek: `de klas van Daan.' Een grappig boekje over Daan die liever niet naar groep 3 gaat. "Superleuk en grappig en soms spannend" volgens een meisje uit groep 6.

De Hotze de Roosprijs wordt uitgereikt tijdens de 7e Kinderboekenmarkt op de Zaanse Schans. Dit jaar wordt de kinderboekenmarkt, georganiseerd door Stichting Oeverloos, voor het eerst op een zondag gehouden. De hele dag kunnen kinderen en hun ouders, opa's en oma's genieten van activiteiten als kikkervisjes vangen, luisteren naar boeken in de opa en oma voorleestent of het beschilderen van een kleine Zaanse schans.