Ingezonden persbericht

Uitgeverij Douane presenteert: Onze nieuwe maat H.
Vlaardingse stadsgedichten 2008-2010

Op zondag 6 juni 2010 verschijnt bij uitgeverij Douane de dichtbundel Onze nieuwe maat H. van Benne van der Velde. De afgelopen twee jaar was Benne van der Velde stadsdichter van Vlaardingen en hij schreef in die hoedanigheid gelegenheidsverzen bij actuele gebeurtenissen in de stad. Een selectie daaruit is nu gebundeld en geeft daarmee een tijdsbeeld van die stad.

Onze nieuwe maat H. wordt gepresenteerd tijdens de overdracht van het stadsdichterschap op zondag 6 juni in Café Loenz aan de Markt 21 in Vlaardingen, van 14-16 uur. Aat Rolaff volgt Benne van der Velde op en wordt die middag tot nieuwe stadsdichter van Vlaardingen benoemd. De oude en nieuwe stadsdichter dragen voor en de auteur neemt het eerste exemplaar van zijn dichtbundel in ontvangst.
Na een pauze treden de volgende dichters op: Elma Oosthoek (tweede stadsdichter Vlaardingen), Jeroen Naaktgeboren (oud-stadsdichter Rotterdam), Daniël Dee, Lianne van Kalken, Benne van der Velde en Aat Rolaff.
Na afloop is er een borrel met livemuziek.

Tijdens de pauze en na afloop is er gelegenheid om Onze nieuwe maat H. aan te schaffen en te laten signeren door de auteur.

Datum: zondag 6 juni 2010
Plaats: Café Loenz, Markt 21, 3131 CR Vlaardingen
Tijd: 14-16 uur (inloop vanaf 13.30 uur)