Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KUNSTFORT ASPEREN IN 2010 IN ZEE MET DESIGNPLATFORM TUTTOBENE

Acquoy, november 2009. ­ KunstFort Asperen presenteert tijdens de komende zomertentoonstelling het in Amsterdam gevestigde designplatform Tuttobene. De oprichters, David Heldt en Victor le Noble, organiseren sinds 2004 internationale presentaties voor jonge Nederlandse ontwerpers. Zij maakten eerder furore op prestigieuze designbeurzen in het buitenland, zoals die van Milaan. Voor deze expositie richt Tuttobene zich op ontwerpers die zich onderscheiden door hun unieke werkmethoden. Ecologische aspecten en ethisch verantwoorde keuzes spelen daarbij een belangrijke rol. Samenwerking met experts uit andere vakgebieden en andere culturen vormt een natuurlijk onderdeel van dit uitgangspunt.

KunstFort Asperen, idyllisch gesitueerd aan de Linge in de buurt van Leerdam, maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Sinds 1984 worden in het KunstFort in de zomermaanden spraakmakende exposities gewijd aan moderne kunst en design. Er werd samengewerkt met gerenommeerde gastcuratoren als Rudi Fuchs, Lidewij Edelkoort, Peter Greenaway en Ben van Berkel/Caroline Bos.

Tuttobene beweegt zich als een spin in het web van startende ontwerpers in Nederland en heeft daardoor goed zicht op de laatste ontwikkelingen. Van 6 juni tot en met 30 september 2010 wil men in het KunstFort laten zien dat zich een trend aftekent waarbij ontwerpers zich minder richten op de productioneel-technische kant van hun ontwerpen. De context waarin deze objecten zijn ontstaan vormt een essentieel onderdeel van het eindresultaat.Het verhaal achter de objecten en de productie ervan wordt bij de presentatie betrokken. Naast de expositie zal een serie seminars, lezingen en workshops worden georganiseerd waarin van tevoren omschreven concepten en prototypen worden ontwikkeld. KunstFort Asperen wordt gesubsidieerd door onder andere Mondriaan Stichting, Provincie Gelderland, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB, Bouwfonds Cultuurfonds, kfHeinfonds, Stimuleringsfonds voor Architectuur, SNSReaal. Expositie: 6 juni t/m 30 september 2010, dinsdag t/m zondag 10 ­ 17 uur Seminars: zaterdag 12, 19 en 26 juni 2010
Adres: Langendijk 60, 4151 BR Acquoy. www.tuttobene.nl www.kunstfortasperen.nl
---