Ingezonden persbericht


Persbericht

'Geniet bewust van huisdieren'
Bezoek op zondag 6 juni mega Huisdieren Event 2010 Hellevoetsluis, 16 mei 2010 - Op zondag 6 juni vindt het mega Huisdieren Event 2010 in Hellevoetsluis plaats. 'Geniet bewust van huisdieren', dat is het motto van dit feestelijke event. Mensen enerzijds te laten zien hoe leuk het is om een huisdier te hebben en anderzijds te benadrukken dat een huisdier niet klakkeloos aangeschaft moet worden. Het event wordt georganiseerd door de Kids for Animals afdeling Rijnmond, de stichting Hondenwandeling en hoofdsponsor Eukanuba. Spectaculair onderdeel van het Huisdieren Event is de grootste hondenwandeling van Nederland die dit jaar al weer voor de 8e keer plaats vindt. Dierenleed in opvangcentra
Elk jaar weer belanden duizenden dieren in Nederland in de diverse opvangcentra. Het gaat dan niet alleen om honden, katten, konijnen en knaagdieren. Maar ook diverse exotische huisdieren en dieren als paarden en vogels worden door eigenaren afgestaan. Ronald Bot, coördinator Kids for Animals Rijnmond: "Voor een groot deel ontstaat dit doordat mensen een dier in een impuls aankopen en zich vaak niet goed realiseren wat er bij de verzorging van een huisdier komt kijken. Het is fantastisch om een huisdier te hebben. Maar eerst moet je toch echt een aantal dingen op een rijtje zetten."

Bewuste keuze
Op het huisdieren Event zijn veel deskundigen aanwezig om bezoekers voor te lichten over de verzorging van huisdieren. Ronald Bot:"Ten eerste moet je bij jezelf nagaan wat voor een dier bij jou of je gezinsituatie past, hoeveel tijd je aan een huisdier kunt, hoeveel ruimte je hebt en of dat voldoende is voor het dier. Ook zie je vaak dat ouders een dier in huis nemen omdat de kinderen het zo leuk vinden. Kinderen laten echter vaak na verloop van tijd de zorg aan de ouders over. Ook belangrijk is na te gaan wat de kosten zijn van een huisdier, denk aan de kosten van bijvoorbeeld de dierenarts. Het hebben van een huisdier is pas echt leuk als u het dier de aandacht en verzorging kunt geven die het nodig heeft. Allemaal zaken waar je goed over na moet denken."

Huisdieren Event
Op het Huisdieren Event zijn diverse diersoorten aanwezig zoals honden, katten, diverse vogelsoorten, konijnen, diverse soorten knaagdieren, siereenden, pony's en paarden. Een leuke manier om vrijblijvend kennis te maken met heel veel verschillende dieren en je te laten voorlichten over hun verzorging. Ronald Bot:"Wij hopen dat we hiermee iedereen te kunnen helpen bij het maken van de juiste match tussen mens en huisdier."

Grootste hondenwandeling
Om 14.30 gaat de 8ste Grootste Hondenwandeling van start. De honden die meewandelen lopen symbool voor alle dieren in de opvangcentra. Maar ook voor bezoekers zonder hond, is deze wandeling een aanrader. Het is een mooie wandeling van 5km door groen Hellevoetsluis. Ook geschikt voor rolstoelers.

En er is nog meer
Op het terrein is er nog meer te beleven, zoals life muziek ( Those were the Days ), een optreden van Michel van Grinsven, diverse attracties voor jong en oud, kinderen kunnen zich laten schminken, u kunt gratis uw hond laten fotograferen door fotostudio Beeldplein.nl, demonstraties met Newfoundlanders als reddingshonden in het water, hondenschool en paardendressuur, een uitgebreide braderie en een goed verzorgde horeca waar u van alles kunt halen voor een vriendelijke prijs. Ook zijn er diverse dierenwelzijn organisaties en onderwijsinstellingen (met studie richtingen die met dieren te maken hebben) aanwezig.

De entree voor het Event bedraagt 3 euro voor volwassenen en voor kinderen t/m 12 jaar 1 euro. Bij entree kaartje ontvangt u tevens een consumptiebon voor een kop koffie/thee en voor de kinderen een pakje Taksi. Kids for Animals hebben op vertoon van hun paspoort gratis toegang.

Huisdieren Event 2010 en 8ste Grootste Hondenwandeling

Zondag 6 juni 2010

Evenementen terrein bij winkelcentrum de Struytse Hoeck

Woordbouwerplein, 3224 XL Hellevoetsluis
Tijd: vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur

Kijk op www.huisdierenevent.nl voor meer informatie.


- Einde bericht -