Ingezonden persbericht


Parcoursrit 2010, hét paardenmenspektakel van West-Friesland

Lekker een dagje naar buiten met mooi vermaak en amusement? Kom dan op zondag 6 juni naar de Parcoursrit in Venhuizen. Behalve een groot menspektakel is er een braderie en minikermis.

Wat is de Parcoursrit?
Bij de Parcoursrit leggen paarden met hun wagen in snel tempo zes spectaculaire hindernissen af, waaronder een flinke waterbak! Verder is er een vaardigheidshindernis waarbij de menner zijn paard en wagen tussen pionnen moet manoeuvreren, zonder de balletjes die op de pionnen liggen eraf te stoten. Degene met de snelste tijd en de minste strafpunten heeft gewonnen.

Activiteiten voor de kinderen
Ook voor kinderen is er van alles te beleven tijdens de Parcoursrit. Er is een mini-kermis: ze kunnen zich laten schminken, in de draaimolen, Kop van Jut, touwtje trekken of lekker springen op het luchtkussen. Ondertussen kunnen de ouders een kopje koffie drinken op het terras.

Braderie
Op het terrein is een braderie met uiteenlopende producten georganiseerd. Woon- en tuindecoratie, landelijke artikelen maar ook lederwaren en kleinvakartikelen.

Waar en wanneer?
De Parcoursrit vindt plaats op zondag 6 juni 2010 op het terrein van transportbedrijf Jan Hoek, Driebanweg te Venhuizen (achterin bij het industrieterrein Zuiderkogge). Iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis.

Twee van de hindernissen zijn op het terrein van transportbedrijf Jan Hoek opgebouwd, één hindernis staat op de Hemmerbuurt 181 (Piet Portegies) de andere vier zijn op een weiland aan de Middenweg in Wijdenes opgebouwd. Een routekaartje van de Parcoursrit en overige informatie is op de website www.parcoursrit.nl terug te vinden. Parkeren is mogelijk op het industrieterrein.

De hoofdsponsor van de Parcoursrit is Rabobank Westfriesland-Oost.