Gemeente Sittard-Geleen


PERSUITNODIGING Gemeente Sittard-Geleen

Onder embargo tot het moment van uitreiking

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Mathilde Vola-Stoffels

Sittard-Geleen, 6 juni 2010 - Burgemeester Sjraar Cox reikt op 6 junni een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Mathilde Vola-Stoffels uit Grevenbicht. Vanwege haar verdiensten is zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding wordt uitgereikt ter gelegenheid van de viering van haar 40-jarig jubileum als lid\bestuurslid van de Harmonie St. Cecilia uit Grevenbicht-Papenhoven.

Decoranda trad op 13-jarige leeftijd toe tot de Drumband St. Cecilia en maakte diverse kampioenschappen mee. In 1977 trad zij toe tot het bestuur van Harmonie St. Cecilia en werd het eerste vrouwelijke bestuurslid in de geschiedenis van de vereniging (275 leden). Zij coördineert het gebruik van diverse lokalen in het gemeenschapshuis, regelt hulp bij de buffetwerkzaamheden en is altijd bereid zitting te nemen in een commissie. In het oog springend is de grote rol die zij vervuld heeft in de commissie 'Drumband 50' in 2002 en haar inzet om het jubileumfeest '110 jaar St. Cecilia', dat dit weekend gevierd wordt, tot een groot succes te maken. Tot haar specifieke taak behoort onder andere de zorg voor de uniformen van harmonie en drumband, zodat de leden steeds goed voor de dag komen.

Mevrouw Vola-Stoffels is vanaf 1983 secretaris van het damescomité van Harmonie St. Cecilia. Dit secretarisschap combineert zij sinds enkele jaren met het voorzitterschap. Het damescomité is zeer belangrijk voor de vereniging, omdat zij allerlei activiteiten op touw zetten om de financiële situatie van de vereniging te verbeteren. Zij is ook zeer nauw betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Kerst-Inn en de speculaas-actie.

Door haar enthousiasme stimuleert zij anderen om zich met hart en ziel in te zetten voor de vereniging. Decoranda staat hoog in aanzien en wordt op handen gedragen.

De uitreiking vindt plaats op 6 juni 2010 om 12.00 uur in de feesttent aan de Steenweg te Grevenbicht


---