Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, vrijdag 4 juni 2010

Voorzitters jongerenpartijen in debat op FunX radio Jongeren zondag live in debat over onderwijs en werkgelegenheid

De voorzitters van jongerenpartijen van PVDA, VVD, Groen Links, SP, D66 en PVV gaan zondag 6 juni on air met elkaar in debat. Het FunX Jongerendebat wordt tussen 17.00 en 19.00 uur live uitgezonden op de radio. Er worden onderwerpen aangesneden die voor jongeren actueel zijn, zoals het vinden van een goede stageplaats, de studiefinanciering en werkgelegenheid.

In de studio schuiven Jelle Menges (Jonge Socialisten), Martijn Jonk (JOVD), Diederik ten Cate (Dwars), Leon Botter (ROOD) en Thomas Bakker (Jonge Democraten) aan. Ook Jacky Stevens zit aan tafel als voorzitter van de officieuze jongerenpartij van de PVV.

De debatleiding is in handen van FunX presentator Serkan Soytekin en verkiezingsverslaggever Malika Chtatou. De mening van de jongeren is een belangrijke leidraad in de discussie die in de studio gevoerd wordt. Stellingen zijn voorgelegd aan jongeren op straat en het panel van het station. Zij geven hun mening over politieke onderwerpen en hun partijvoorkeur. Moniek (26) zou Matthijs van Nieuwkerk wel even dictator van Nederland willen maken, terwijl andere luisteraars liever zelf een tijdje de regie over het land willen hebben. Luisteraars geven allen aan hun stem uit te brengen op 9 juni.

Rondom de verkiezingen lanceerde het jongerenstation een speciale rubriek op haar website met het laatste nieuws over de politiek en de verkiezingen, de tweets van diverse partijleiders en links naar diverse stemwijzers. Voor alle informatie rondom de verkiezingen en het filmpje kijk op www.funx.nl/verkiezingen.