Ingezonden persbericht


27 mei 2010

Singelpromenade
Een doe-beleef wandeling voor het hele gezin

Op zondag 6 juni 2010 zal de eerste editie van de Singelpromenade plaatsvinden. Een gezellige doe-beleef-wandeling voor het hele gezin langs de prachtige groene rand van de Leidse singels.

Op vier punten op de singels kan gestart worden met de wandeling. Deze vier punten zijn verdeeld over Leiden (Haven, Oranjeboomstraat, Rembrandtplaats, Molenwerf). De start op deze vier punten zijn tussen 12 en 13 uur. Hier ontvangt de deelnemer de routebeschrijving die tevens toegangsbewijs is voor de musea en stempelkaart. Natuurlijk is het niet verplicht om de volle 6,5 kilometer te lopen, maar wie dat wel doet, krijgt een leuk presentje. Voor de vermoeide wandelaars vaart een bezemboot rond, die de afstand wat kan bekorten.

Het is een gezellig dagje uit met boordevol activiteiten. Het progamma zal er als volgt uit zien:
* Regionaal Archief Leiden organiseert een filmvoorstelling.
* Bij het Leidsch Dagblad kan er een voorpagina gemaakt worden.
* Kinderkoor de Leidse sleuteltjes zal een aantal bekende liedjes van onder andere Annie M.G. Schmidt ter gehore brengen waarbij meegezongen kan worden.
* Op de Rembrandtplaats zal er een Leidse mantel geplaatst worden waar deelnemers hun persoonlijke herinneringen aan Leiden kunnen vastknopen.
* In het Blekerspark kunnen de deelnemers hun spieren los maken onder leiding van professionele sport instructeurs.
* In Hortus botanicus zal er een kinderwandeling plaatsvinden waarbij er vleesetend planten te zien zijn.
* In het Plantsoen zal Libertas Leiden een parcours organiseren waarbij de deelnemers door middel van steps, skeelers, waveboards, of zelfs eenwielers een bepaalde afstand kunnen afleggen.
* Molen de Valk zal de molendoorgang openen, waardoor de deelnemers de molen van binnen uit kunnen bekijken.
* In het Museum Volkenkunde kan het eeuwen oude Maya-balspel gespeeld worden.
* In Speeltuin de Doorbraak kan het blote voeten pad belopen worden.

Kleurwedstrijd
Als extraatje zal er ook een kleurwedstrijd gehouden worden voor de kinderen. De kinderen mogen deze helemaal inkleuren zoals ze dat zelf het mooiste vinden. Dit kan bijvoorbeeld met kleurpotloden, viltstiften of verf. Maar iets anders mag ook. Er zullen daarnaast fantastische prijzen te winnen zijn. Ook zal de mooiste kleurplaat een tijdje te zien zijn op de website van de Singelpromenade. De Kleurplaten kunnen ingeleverd worden op 6 juni bij één van de startpunten. Kleurplaten zijn af te halen bij ProKwadraat-Groepswijzer.nl, Van der Sterrepad 2, te Leiden of te downloaden op www.singelpromenade.nl.

Datum: 6 juni 2010
Start: tussen 12 en 13 uur Voorinschrijving: ¤3,- p.p.
Op de dag zelf: ¤4,- p.p.
Inschrijven: www.singelpromenade.nl