Heuvelland Concert door Harmonie Sint Pancratius Nulland-Kerkrade


VAALS, 20100526 -- Harmonie Sint Pancratius Nulland-Kerkrade organiseert op 6 juli 2010 in zaal Obelisk te Vaals het Heuvelland Concert.

Harmonie Sint Pancratius Nulland, mede oprichter van het Wereld Muziek Concours, is een bloeiende vereniging die niet alleen binnen de regio Kerkrade actief is, maar ook daar buiten. De vele optredens en concerten in binnen- en buitenland zijn daar het bewijs van.

In november 2010 zal Harmonie Sint Pancratius Nulland deel nemen aan het bondsconcours. In de aanloop naar dit belangrijke bondsconcours is een uitgebreide concertcyclus opgesteld. Een onderdeel van deze concertcyclus is een concertprogramma dat op 6 juni 2010 te Vaals in Zaal Obelisk gehouden wordt.

Aan dit concert zal behalve Harmonie Sint Pancratius Nulland o.l.v. Guido Swelsen ook de Société Royale "L'Harmonie" de Gemmenich o.l.v. Pascal Devroye alsmede Harmonie Amicitia Roggel o.l.v. Guido Swelsen deelnemen. Laatstgenoemde verenigingen waren beiden in het verleden deelnemers aan de concertwedstrijden van het Wereld Muziek Concours.

Rondom het concert zijn er nog een aantal andere activiteiten gepland.

Zo zal Stichting Mama Alice van deze gelegenheid gebruik maken om haar werk te promoten. Stichting Mama Alice wil straatkinderen in Peru helpen. Hiervoor worden lokale projecten opgezet, die straatkinderen gratis dagopvang, onderwijs psychosociale hulp en medische zorg geven. Stichting Mama Alice is winnaar van de Transparant Prijs 2006 en was in 2007 wederom genomineerd.

Het in april 2009 opgerichte Museum Vaals werd in januari 2010 de trotse winnaar van de toeristische Innovatieprijs "VVV Zuid-Limburg". Door middel van een stand krijgt u een eerste indruk over dit nog jonge maar druk bezochte museum.


Met medewerking van Heemkundekring Sankt-Tolbert Vaals wordt voor een historische fotopresentatie gezorgd.

Kunstenares Hailey Huynh, wonende te Vaals, zal een gedeelte van haar schilderwerken exposeren.

Het bekende wandel- en fietscafé tevens inspiratiecentrum Hoeve de Linde presenteert door middel van een stand de vele mogelijkheden die het bedrijft kent.

En ten slotte zal VVV Zuid Limburg voor het nodige toeristische informatie materiaal zorgen.

De presentatie van het geheel is in handen van presentator Piet Meesters uit Vaals.

Het aanvangstijdstip van de presentaties is 15.00 uur.
De concerten van genoemde Harmonieën starten om 17.00 uur.

De entree is gratis, maar een vrije gave wordt uiteraard zeer op prijs gesteld.





Ingezonden persbericht