Achtste Huisdieren Event met grootste hondenwandeling van Nederland


Zondag 6 juni in Hellevoetsluis met veel voorlichting en demonstraties

HELLEVOETSLUIS, 20100531 -- Op zondag 6 juni vindt het Huisdieren Event 2010 in Hellevoetsluis plaats. `Geniet bewust van huisdieren', dat is het motto van dit feestelijke evenement. Het is leuk en zelfs goed voor je gezondheid om een huisdier te hebben. Maar anderzijds moet je een huisdier niet klakkeloos aanschaffen. Het evenement wordt georganiseerd door de Kids for Animals afdeling Rijnmond, de stichting Hondenwandeling en hoofdsponsor Eukanuba. Tijdens het Huisdieren Event is tevens de start van de grootste hondenwandeling van Nederland die dit jaar voor de achtste keer plaatsvindt.

Dierenleed in opvangcentra
Helaas belanden elk jaar weer duizenden dieren in Nederland in de diverse opvangcentra. Het gaat dan niet alleen om honden, katten, konijnen en knaagdieren. Maar ook diverse exotische huisdieren en dieren als paarden en vogels worden door eigenaren afgestaan. Voor een groot deel ontstaat dit doordat mensen een dier in een impulsaankopen en zich vaak niet goed realiseren wat er bij de verzorging van een huisdier komt kijken. Het is fantastisch om een huisdier te hebben. Maar eerst moet je toch echt een aantal dingen op een rijtje zetten.

Bewuste keuze
Op het huisdieren Event zijn veel deskundigen aanwezig om bezoekers voor te lichten over de verzorging van huisdieren. Ten eerste moet je bij jezelf nagaan wat voor een dier bij jou of je gezinsituatie past, hoeveel tijd je aan een huisdier kunt geven, hoeveel ruimte je hebt en of dat voldoende is voor het dier. Ook zie je vaak dat ouders een dier in huis nemen omdat de kinderen het zo leuk vinden. Kinderen laten echter vaak na verloop van tijd de zorg aan de ouders over. Ook belangrijk is na te gaan wat de kosten zijn van een huisdier, denk aan de kosten van bijvoorbeeld de dierenarts. Het hebben van een huisdier is pas echt leuk als u het dier de aandacht en verzorging kunt geven die het nodig heeft. Allemaal zaken waar je goed over na moet denken.

Huisdieren Event
Op het Huisdieren Event zijn diverse diersoorten aanwezig zoals honden, katten, diverse vogelsoorten, konijnen, diverse soorten knaagdieren, siereenden, pony's en paarden. Een leuke manier om vrijblijvend kennis te maken met heel veel verschillende dieren en je te laten voorlichten over hun verzorging. Ronald Bot:"Wij hopen dat we hiermee iedereen te kunnen helpen bij het maken van de juiste match tussen mens en huisdier."

Grootste hondenwandeling
Om 14.30 uur gaan we van start met de achtste ste Grootste Hondenwandeling. Ook dit jaar doen we dit weer geheel volgens de regels van het Guinness Book of Records. Vorig jaar liepen 721 honden met hun baasjes mee. Een fantastische stoet. De honden lopen als symbool voor alle dieren die in de opvangcentra zitten. En ook voor wie zelf geen hond heeft is meelopen zonder meer heel gezellig. Het is een leuke wandeling van 5 km die de wandelaars diverse mooie en historische plekjes in Hellevoetsluis toont . Alle hondenbezitters krijgen bij de ingang van het terrein een tasje met daarin brokjes, flesje water, drinkbakje en poepzakje voor onderweg. Langs de route komen twee plaatsen waar er voor de honden extra drinken aanwezig is.
Ook is er de mogelijkheid dat baas en hond terug worden gebracht naar het evenementen terrein als er zich onverhoopt iets voordoet. Hiervoor heeft de organisatie de beschikking over goed uitgeruste auto's van dierenambulance Rijnmond en hondenuitlaat service Timeout.

De wandeling wordt begeleid door trainers van de Hondenschool Rijnmond lokatie VPGO.
Deze route is ook zeer geschikt voor rolstoelers.
We starten de wandeling vanaf het Evenemententerrein aan het Woordbouwerplein in Hellevoetsluis. We wandelen over het bruggetje en gaan linksaf de Koedijk op. We genieten van de groene omgeving en voor de honden valt er genoeg te snuffelen. Aan het einde van de Koedijk gaan we linksaf en nemen het pad naar winkelcentrum de Struytse Hoeck.
Bij het zebrapad steken we over en gaan rechtsaf. Bij de Plataanlaan aangekomen steken we over via het zebrapad en gaan dan rechtsaf.
Na plus minus 100 mtr. Gaan we linksaf het Wilgenpad op. Het Wilgenpad blijven we volgen tot aan de eerste oversteek bij de Kastanjelaan. We steken de Kastanjelaan over en we vervolgen onze weg via het Wilgenpad.
Aan het einde van het Wilgenpad gaan we rechtsaf en komen zo op de Plattendijk. Let op de 2 versmallingen die zijn aangebracht. Deze zijn enigszins verhoogd. Dus let op de op- en afstapjes. Tijdens onze wandeling over de Plattendijk moeten we de Kooilaan oversteken.
Vanaf de Plattendijk gaan we via het fietspad rechtsaf naar de Struytse Zeedijk.
We volgen de Struytse Zeedijk tot de Vlasakkerlaan. Deze steken we over en vervolgen onze route via het Vlasakkerpark.
We komen dan uit op de Kanaalweg Oostzijde. Hier gaan we rechtsaf Deze volgen we tot aan het winkelcentrum de Struytse Hoeck. Hier gaan we rechtsaf en lopen via de parkeerplaats terug naar het Evenemententerrein.

Op het terrein zelf is nog meer te beleven, zoals live muziek ( door de coverband Wayback ), een optreden van Michel van Grinsven, diverse attracties voor jong en oud, kinderen kunnen zich laten schminken, bezoekers kunnen gratis hun hond laten fotograferen door fotostudio Beeldplein.nl, demonstraties met Newfoundlanders als reddingshonden in het water, hondenschool en paardendressuur, een uitgebreide braderie en een goed verzorgde horeca waar men van alles kan halen voor een vriendelijke prijs. Ook zijn er diverse dierenwelzijn organisaties en onderwijsinstellingen (met studierichtingen die met dieren te maken hebben) aanwezig.

De entree voor het Event bedraagt 3 euro voor volwassenen en voor kinderen t/m 12 jaar 1 euro. Bij entree kaartje ontvangen bezoekers tevens een consumptiebon voor een kop koffie/thee en voor de kinderen een pakje Taksi. Kids for Animals hebben op vertoon van hun paspoort gratis toegang.


Huisdieren Event 2010 en 8ste Grootste Hondenwandeling
Zondag 6 juni 2010
Evenementen terrein bij winkelcentrum de Struytse Hoeck
Woordbouwerplein, 3224 XL Hellevoetsluis
Tijd: vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur

Kijk op www.huisdierenevent.nl voor meer informatie.