Speciaal voor nieuwsgierige kinderen: De `Zit dat zo? kinderlezing'


OEGSTGEEST, 20100531 -- Waar heb je suiker voor nodig en hoe werkt dit in je lichaam? Wanneer gebruik je een sportdrank? Wat zijn eiwitten, vitamines en mineralen, vetten en koolhydraten? Wat staat er op een etiket en wat betekent dat? Hoelang moet je bewegen of spelen om de calorieën te verbranden? Antwoord op deze en andere vragen krijg je tijdens de eerste `Zit dat zo? kinderlezing'.

Het doel van de middag is kinderen bewust te maken van de hoeveelheid energie en suiker per drankje. Samen met een wetenschapper kunen kinderen een dorstlessende sportdrank maken.

De lezing vindt plaats op zondag 6 juni 2010 van 13.45 uur tot 15.15 uur in het CORPUS Congress Centre te Oegstgeest en wordt georganiseerd in samenwerking met ZonMw en Savant Learning Partners.

De interactieve lezing is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar en hun ouders/begeleiders. Het kost ¤ 2,50 per persoon. Mocht u op deze dag ook CORPUS `reis door de mens' willen bezoeken, dan bieden wij de lezing kosteloos aan op vertoon van je CORPUS ticket. Inschrijven kan via info@corpusexperience.nl o.v.v. `Zit dat zo? kinderlezing'. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Om CORPUS `reis door de mens' en de wisseltentoonstelling `verantwoord eten' te bezoeken, raden we u aan uw ticket vooraf te reserveren. Het volwassenentarief is ¤ 16,50 per persoon, kindertarief ¤ 14,00 per persoon (t/m 14 jaar).

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Sales van CORPUS, telefoonnummer: 071-7510219. Voor reserveringen kunt u bellen naar: 071-7510200.





Ingezonden persbericht