Leger des Heils


Majoor Bosshardt Prijs naar Prinses Laurentien en Stichting Voedselbanken Nederland

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien en Stichting Voedselbanken Nederland zijn de winnaars van de Majoor Bosshardt Prijs 2010. De prijzen worden op 6 juni 2010 tijdens een speciale Majoor Bosshardt Dinnershow in Studio 21 in Hilversum uitgereikt.

Tijdens de Majoor Bosshardt Dinnershow treden bekende Nederlanders en mensen die door het Leger des Heils worden opvangen en begeleid samen op. De dinnershow wordt gepresenteerd door Humberto Tan.

Prijswinnaars

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien ontvangt de Majoor Bosshardt Prijs vanwege haar inzet voor mensen die grote moeite hebben met lezen en schrijven. Als voorzitter van de Stichting Lezen & Schrijven zet de Prinses zich in voor de strijd tegen laaggeletterdheid. De prijs is ook toebedeeld aan de Stichting Voedselbanken Nederland vanwege de concrete hulp die zij geeft aan mensen die in armoede leven. Wekelijks eten ca. twintigduizend gezinnen van het voedselpakket dat zij gratis door de inzet van de vele vrijwilligers van de voedselbanken ontvangen.

De Majoor Bosshardt Prijs is ingesteld om het leven en het werk van majoor Bosshardt te blijven gedenken. Zo wordt zij een blijvend voorbeeld van onbaatzuchtigheid, liefde voor mensen en betrokkenheid bij de samenleving. Eerdere winnaars van de prijs zijn Erica Terpstra, de Willeke Alberti Foundation, politica Hannie van Leeuwen en de Stichting Meer dan Voetbal.

Dinnershow

Het Leger des Heils organiseert de Majoor Bosshardt Dinnershow die voort komt uit het programma "Kunst en Theater". Dit heeft tot doel om persoonlijke creatieve talenten te ontwikkelen van mensen die hulp en begeleiding ontvangen van het Leger des Heils. Het plezier dat deelnemers hieraan beleven en de inspanning om bijvoorbeeld voor anderen op te treden, blijkt te helpen bij het oplossen van hun problemen.

Het bijzondere aan de show is dat zowel bekend als onbekend talent op het podium staat. Ondermeer Lee Towers en de cast van de `Dinnershow of Dreams' maar ook mensen die bij het oplossen van hun problemen door het Leger des Heils worden bijgestaan. De presentatie is in handen van Humberto Tan.

Uitreiking Majoor Bosshardt Prijs

De Majoor Bosshardt Prijs wordt uitgereikt door lt.-kolonel mw. dr. C.A. Voorham, voorzitter van de stichting Majoor Bosshardtprijs.


Noot voor redacties

Noot voor de redactie (