Ingezonden persbericht


Wereldkampioenschap voetbal in Amsterdam Oost

Nog 5 dagen tot voetbalspektakel

Komend weekend is het zover. Het WK Amsterdam! Hét multiculturele voetbalfestival dat de wereld bij elkaar brengt. Naast een grote dosis voetbal is er op het WK Amsterdam nog veel meer te beleven.

Aan de vooravond van het WK in Zuid Afrika wordt in Amsterdam gespeeld om de titel; Wereldkampioen van Amsterdam! 40 heren- en 6 damesteams gaan dit weekend op Sportpark Middenmeer uitmaken wie zich een jaar lang Wereldkampioen mag noemen. De titelverdedigers Suriname bij de heren en Kaapverdië bij de dames zijn ook in 2010 favoriet. Hoewel Suriname het in de poulerondes al mag opnemen tegen een aantal kanshebbers zoals Marokko en Nigeria, poule E, de poule des Doods.

Een voetbaltoernooi, dat is niet zo bijzonder, wat maakt dit evenement dan zo uniek? "De spelers wonen allemaal in Nederland maar komen uit voor hun eigen land van herkomst. Wedstrijden zoals Israël tegen Iran en Bolivia tegen India zijn hier de normaalste zaak van de wereld. Dit concept zie je nergens anders" aldus Vadym Zellner, directeur WK Amsterdam.

Het WK Amsterdam is al 10 jaar een welbekend evenement waar lekker eten, muziek en mooi voetbal samen voor een groot feest zorgen. Hoewel de bijzondere sfeer kenmerkend is voor het WK Amsterdam, blijft het op het WK Amsterdam draaien om voetbal. De echte voetballiefhebber zal dit evenement dan ook absoluut niet aan zich voorbij laten gaan. De verwachte 30.000 bezoekers komen niet alleen om hun land aan te moedigen tijdens een goede pot voetbal, maar ook om te genieten van een volwaardige, kleurrijke en culturele programmering. De hele wereld bij elkaar in Amsterdam Oost, op Sportpark Middenmeer.

De komende dagen zijn de teams druk met de laatste oefenwedstrijden en trainingen om het weekend zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Wie goed oplet zal het WK Amsterdam deze week overal in de stad tegen komen!

Het toernooi zelf begint zaterdag om 10.00uur in de ochtend en zal om 13.00uur groots worden geopend. 2000 deelnemers en bezoekers worden dan voor het hoofdpodium verwacht. Zondag beginnen de wedstrijden ook om 10.00uur. De kruisfinales worden vanaf twee uur in de middag gespeeld. De Amsterdamse televisiezender AT5 zend deze finalerondes live uit, met als hoogtepunten de finale dames om 17.00 uur en voor de heren om 18.30 uur.