Prinses Laurentien krijgt Majoor Bosshardt Prijs


AMSTERDAM, 20100527 -- Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden neemt zondag 6 juni de Majoor Bosshardt Prijs 2010 in ontvangst tijdens de Majoor Bosshardt Dinnershow in Studio 21 in Hilversum. Prinses Laurentien krijgt de prijs vanwege haar jarenlange inzet voor de strijd tegen laaggeletterdheid. Naast de Prinses, mag ook de Stichting Voedselbanken Nederland de prijs in ontvangst nemen vanwege het bieden van concrete hulp aan mensen die in armoede leven. Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden vergezelt zijn echtgenote bij deze gelegenheid.

De Majoor Bosshardt Prijs is ingesteld om het leven en het werk van de majoor te blijven gedenken. De prijs staat symbool voor onbaatzuchtigheid, liefde voor mensen en betrokkenheid bij de samenleving. Eerdere winnaars van de prijs zijn Erica Terpstra, de Willeke Alberti Foundation, politica Hannie van Leeuwen en de Stichting Meer dan Voetbal.

Tijdens de Majoor Bosshardt Dinnershow treden bekende Nederlanders en mensen die door het Leger des Heils worden opgevangen en begeleid samen op. De show wordt gepresenteerd door Humberto Tan. De onderscheiding is 5 jaar geleden door de stichting Nederland Positief in het leven geroepen. De stichting Nederland Positief streeft een betere samenleving na. TV-presentator Henny Huisman is als beschermheer aan Nederland Positief verbonden.

Nederland Positief





Ingezonden persbericht