Ingezonden persbericht


Persbericht

Leeuwarden, 1 maart 2010

Euralex: speciale aandacht voor lexicografie van minderheidstalen

Het 14de Euralex International Congress vindt plaats van 6-10 juli in het WTC te Leeuwarden. Euralex staat voor European Association for Lexicography. Op de congressen van Euralex komen professionele lexicografen, uitgevers, onderzoekers, software-ontwikkelaars, en anderen die belangstelling hebben voor verschillende woordenboeksoorten, bij elkaar. De organisatie van dit congres is in handen van de Fryske Akademy.

Bij dit congres worden ruim 120 lezingen, student papers en software-demonstraties verzorgd, waarvan een groot aantal in parallelsessies. Naast de lezingen zijn er verder nog ca. twintig posterpresentaties. Op het Euralex-congres wordt ook de online-versie van het 25-delige Wurdboek fan de Fryske Taal/Woordenboek van de Friese Taal gelanceerd. Speciale aandacht bij dit congres is er voor de lexicografie van de minderheidstalen.

Toekomst van woordenboeken
De verscheidenheid aan lezingen is groot, zo komt onder meer aan bod wat Europa kan leren van de rest van de wereld als het gaat om lexicografie en bedreigde talen. Ook wordt er een rondetafeldiscussie gehouden over het waarom en hoe van online gaan met woordenboeken. Wat is de toekomst van woordenboeken wanneer er meer en meer bronnen gratis via internet zijn te raadplegen?

Voorafgaand aan het congres wordt er een studiedag over terminilogie gehouden. Die dag wordt georganiseerd door NL-term. Een Nederlandse organisatie die zich bezighoudt met het ontwikkelen van terminilogie.

Het volledige programma van het 14de Euralex International Congress is te vinden op de website: www.euralex2010.eu . Via die site kunnen belangstellenden zich ook opgeven als deelnemer.


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht