Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Music-Aijen organiseert Kunst - Concert - Culinair - Cultuur.

Zondag 6 juni, aanvang 14.30 uur, organiseert Music-Aijen een wel heel bijzonder gebeuren. Op deze dag zal in de expositie-ruimte van Galerie Pictura in het Noordlimburgse Aijen, gem. Bergen een excellent concert geven worden door het 'Dumky Trio'. Na het concert zal er door Michelinster Restaurant 'Brienen aan de Maas' een driegangenmenu worden uitgeserveerd. Intercultureel trainer en schrijver Jacob Vossestein zal het diner verluchtigen met een aantal voorbeelden uit zijn werkpraktijk waarin hij mensen uit de hele wereld ontmoet. Temidden van de kunst van gerenommeerde kunstenaars van het Hedendaagse Realisme zal dit diner bij Galerie Pictura te Aijen gem. Bergen L. een waar genoegen zijn. Concert door het 'Dumky Trio' bestaande uit:
Agnes Houtsmuller, werd opgeleid door Herman Krebbers en Viktor Liberman. In 1987 werd zij prijswinnares van het Internationale Szymanowsky Concours in Brussel. De Componisten Ludwig Otten en Walter Hekster hebben werken aan haar opgedragen. Sinds 1986 is zij als 1e violiste verbonden aan het Residentie Orkest. Haar CD "Nymphes" werd door de pers zeer lovend ontvangen. Thomas Kanter studeerde cello bij Vivian Joseph (Londen, Royal Academy), David Soyer (New York) en Dimitri Ferschtman (Amsterdam). Thomas Kanter is sinds 1991 als plaatsvervangend solocellist verbonden aan de Munt Opera te Brussel. Als solist speelde hij Dvoràk's celloconcert in Londen en tijdens het Aspen Music Festival in Amerika. Ana Sanchez Donate studeerde piano en kamermuziek in haar geboorteland Spanje en piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waaraan ze nu als repetitor verbonden is. Regelmatig is ze te beluisteren tijdens concerten in Nederland, Frankrijk en Spanje, waaronder die op de Nederlandse en Spaanse televisie. In Nederland treedt zij op met een reeks van orkesten, zoals het Concertgebouworkest, het Residentie Orkest, het Rotterdam Philarmonisch Orkest. Zij zullen o.a. het 'Dumky-trio' van Dvorak en 'Nigun' van Ernest Bloch ten gehore brengen.

Aansluitend zal er een driegangenmenu worden uitgeserveerd door Michelinster-kok Rene Brienen van restaurant Brienen aan de Maas, (Aspergerestaurant van het jaar 2010) uit Well.

De gastheer voor dit arrangement is Jacob Vossestein. Hij is al meer dan 25 jaar intercultureel trainer, hetgeen inhoud dat hij gespecialiseerd is in communicatie tussen mensen met verschillende culturele achtergronden. Jacob is schrijver van het succesvolle boek 'Dealing with the Dutch'. Hij stond hiermee zeven maanden aaneen in de toptien voor best verkochte managementboeken. Tussen de gerechten door zal hij u op interactieve wijze een beeld geven van een aantal cultuurverschillen zoals die door buitenlanders in ons land ervaren worden.

Bij vertrek na het diner wordt er aan alle gasten een 'Surprisepakket' uitgereikt. Het gehele arrangement komt op ¤ 80,00.
Alleen bijwonen van het concert of het diner is ook mogelijk, voor resp. ¤ 25,00 en ¤ 55,00. Reserveren is is noodzakelijk.

Reserveringen kunnen via mail music@aijen.nl of telefonisch 0485-341970 Music-Aijen - Aijenseweg 16b - 5854PT Aijen gem.Bergen - 0485-341970 - 0620425630 - www.music.aijen.nl - music@aijen.nl