Ingezonden persbericht


Buurtfestival 'Staatslieden op de Planken' op 6 juni!

Op 6 juni tussen 11:30u en 18:00u organiseert stichting Kunstlicht op Straat voor de derde keer het buurtfestival Staatslieden op de Planken. Het zomerse festival in de Staatsliedenbuurt (Utrecht Noordoost) is voor iedereen gratis toegankelijk en vindt plaats op de groenstrook tussen de Talmalaan en Goeman Borgesiuslaan. Er zijn diverse optredens van blues tot balkan en van hiphop tot nostalgische muziek op vinyl. Ook is er een uitgebreid kinderprogramma met sumoworstelen, jeugdcircus DIEDOM en fietsen 'pimpen'.

Programma
Verrijdbaar slagwerkduo De-Mobiele-Eenheid opent het festival. Meedoen kan en is soms zelfs vereist, maar voor je het beseft zijn ze alweer weg! Luchtdrummen, oraal drummen en een "Ros-er-maar-op-Los finale" zorgen voor hilariteit en een percussief groepsgevoel onder het publiek. Master Surreal is een rapper/ producer uit Utrecht. De Engelstalige MC is lid van Kyteman's Hiphop Orkest en maakt als solo-artiest rauwe, maar positieve hiphop.. Protest Rap 'Wie gaat er mee?' is één van de drie protestsongs die in het kader van Tweetakt 2010 zijn gemaakt door Master Surreal en groep 7 van basisschool voor Daltononderwijs De Fakkel. Amariszi is een band vol avontuur. Het geheime recept zit in de details; een klein beetje traditioneel, een snufje ska en flink veel polderbalkan. Het resultaat is vrolijke, snelle zigeunermuziek waar het plezier vanaf spettert! De energieke soul en blues band Bmaster sluit de dag af. De band weet met haar maffe humoristische uitstapjes elke keer weer het pu bliek enthousiast te maken.

Kinderprogramma
Voor de kinderen is er een speciaal activiteitenprogramma met schminken, sumoworstelen en fietsen versieren bij Pimp Your Bike. Vergeet dus vooral je fiets niet mee te nemen! Ook Circus DIEDOM is van de partij, dit jeugdcircus heeft alles in huis om te koorddansen, ballopen, eenwieleren en jongleren.

Grenzen verleggen met abseilen!

Durf jij de uitdaging aan te gaan en 15 meter naar beneden te abseilen? Op het festivalterrein kun je afdalen langs een klimtouw, onder professionele begeleiding. Abseilen is alleen toegestaan vanaf 18 jaar en vanaf 12 jaar met toestemming van ouders.

Er zijn maar een beperkt aantal abseil plaatsen beschikbaar. Wil je zeker zijn van een plekje? Geef dan antwoord op de volgende vraag ' wie is Pieter Jelles Troelstra' en mail naar info@destaatsliedenbuurt.nl. Er worden in totaal 3 x 2 kaarten vergeven. '

Meer informatie
Staatsliedenbuurt op de Planken wordt mogelijk gemaakt door Stichting Kunstlicht op Straat in samenwerking met: Gemeente Utrecht, Mitros Wonen, Fentener van Vlissingen Fonds, Wijkbureau Noordoost, Brede School Staatslieden, Cumulus Welzijn Staatsliedenbuurt, Culturele Zondagen, De Regelfee, nr0000 grafisch ontwerp, Sahar Roumiz Beeldende Kunsten, Lotte Sprengers Fotografie, Adapter Film, Height Specialists, Brasserie Borgesius.

Kijk voor meer festivalinformatie op: www.destaatsliedenbuurt.nl




Ingezonden persbericht