Ingezonden persbericht


ANNA
BLAMAN
MANIFESTATIE
zondag 6 juni

2010 is het jaar van Anna Blaman, een van de belangrijkste auteurs uit de Nederlandse literatuur en een van de 100 Pantheonschrijvers. Haar vijftigste sterfjaar wordt herdacht met tal van activiteiten: zo zal burgemeester Aboutaleb in Blamans geboortestad Rotterdam het gedenkteken van Maria Roosen onthullen en brengt uitgeverij Meulenhoff haar roman Eenzaam avontuur opnieuw uit.

Het Anna Blamanjaar wordt op 6 juni officieel geopend in het Letterkundig Museum. Na een presentatie van de komende activiteiten brengt zangeres en songwriter Plattèl liederen op basis van gedichten van Blaman ten gehore, begeleid door pianist Bart Wolvekamp. Aansluitend interviewt Blaman-biograaf Aad Meinderts schrijfster en beeldend kunstenaar Florette Dijkstra, van wie in september De onvoltooide verschijnt, gebaseerd op de persoon van Anna Blaman. Ze spreken over leven en werk van Blaman en hun fascinatie voor haar. Tot slot draagt actrice Carla Mulder voor uit Eenzaam avontuur, een roman die veel beroering wekte en nu geldt als klassieker.

Na de manifestatie is er gelegenheid de tentoonstelling Het Pantheon. 100 schrijvers - 1000 jaar literatuur te bezoeken. Ook zal Plattèl haar nieuwe cd Ik heb haar lief. Plattèl zingt Anna Blaman signeren.

Locatie: Letterkundig Museum

Datum: Zondag 6 juni

Aanvang: 14.30 uur

Entree: ¤ 5 (exclusief entree)