Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Fietsexcursie Drentsche Aa

Op zondag 6 juni organiseert het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa een fietsexcursie door het landschap van de Drentsche Aa. Deelnemers ervaren het gebied in vogelvlucht en krijgen een goed beeld van de geschiedenis in al haar facetten en van de natuur. De excursie start om 13.30 uur op de Brink van Taarlo bij het ooievaarsnest en eindigt om 16.45 uur. De tocht is ongeveer 20 kilometer lang. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Het landschap van de Drentsche Aa is eeuwenlang grotendeels door de landbouw gevormd. De boeren maakten gebruik van de mogelijkheden die de beek hen bood. De natte madelanden naast de beek werden gebruikt als hooilanden. De hoger gelegen delen met de velden werden gebruikt als 'graasland' voor het vee. Hier ontstonden ook de essen en esdorpen. Deze eeuwenoude geschiedenis van het Drentsche landschap komt tot leven tijdens deze 20 kilometer lange fietstocht. De tocht voert naar Balloo en gaat over het Ballooërveld naar Gasteren; dan naar Schipborg en via Zeegse en Oudemolen terug naar Taarlo.
Onderweg wordt niet gestopt bij een horecagelegenheid. Deelnemers moeten zelf voor wat te eten, te drinken en een fiets zorgen.

Datum: zondag 6 juni
Starttijd: 13.30 uur
Startplaats: Brink te Taarlo