NIOD


31.5.2010
David Barnouw spreekt tijdens de Dag van de Amsterdamse Geschiedenis over 'Film in oorlogstijd'

Wat voor films draaiden er in de bioscoop tijdens de oorlog? Duitse propagandafilms of vrolijke niemendalletjes? En werden de bioscopen door het publiek geboycot toen Joden niet meer naar de bioscoop mochten? Wat merkte je verder van de oorlog in de bioscoop? David Barnouw, woordvoerder en onderzoeker van het NIOD, zal tijdens de Dag van de Amsterdamse Geschiedenis antwoord geven op deze vragen. Deze lezing zal plaatsvinden op 6 juni in het historische Theater Tuschinski, dat tijdens de oorlog werd omgedoopt tot Tivoli.

Locatie: Tuschinski
Adres: Reguliersbreestraat 26, Amsterdam
Datum: 6 juni 2010
Tijd: 14:30 15:30

De dag van de Amsterdamse geschiedenis
Op zondag 6 juni vindt voor de tweede keer de Dag van de Amsterdamse Geschiedenis plaats. Op vijftig plaatsen in Amsterdam vertellen historici, schrijvers en ooggetuigen over het verleden van de stad.

De Dag van de Amsterdamse Geschiedenis begint om 11.30 uur met een opening in het Amsterdams Historisch Museum. Tussen 12.30 en 16.00 uur kunnen deelnemers zelf een selectie maken uit de locaties in de stad waar deskundigen verhalen vertellen. De dag wordt afgesloten in de historische binnenplaatsen van het museum met een borrel en Amsterdamse hapjes.

De Dag van de Amsterdamse Geschiedenis is een initiatief van het Amsterdams Historisch Museum, Historisch Nieuwsblad, Het Parool, Ons Amsterdam en Stadsarchief Amsterdam.

Kaarten kosten ¤ 17,50 per stuk aan de kassa, en ¤ 15,00 in de voorverkoop. Lezers van Historisch Nieuwsblad betalen slechts ¤ 12,50. Reserveren via dag.ahm.nl onder vermelding van de actiecode HN010.