Ingezonden persbericht


Sony en Ziggo realiseren eerste 3D TV live-programma in Nederland

3D TV-uitzending Het Grote Verkiezingsgala is een wereldprimeur

Badhoevedorp/Utrecht, 31 mei 2010 - Ziggo en Sony brengen zondag 6 juni Het Grote Verkiezingsgala - een politiek programma met onder andere Job Cohen, Mark Rutte, Femke Halsema en Alexander Pechtold - integraal, live en in 3D naar de huiskamers in Nederland. Dit is zowel het eerste Nederlandse live 3D TV-programma als het eerste politieke programma ter wereld dat in 3D en met 5.1 surround geluid wordt uitgezonden.

Sony en Ziggo willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het fenomeen 3D TV en zelf ervaring opdoen met de doorgifte van 3D signalen. Van 18.30 uur tot 24.00 uur is het Grote Verkiezingsgala in 3D via digitaalkanaal 15 van Ziggo te volgen. Bezitters van een 3D tv kunnen voor het eerst een 3D live uitzending in de huiskamer bekijken. Bezoekers van het verkiezingsgala in Paradiso kunnen 3D ervaren op de aanwezige Sony 3D televisies. De uitzending is ook in 2D te volgen via de zender Politiek24.

"Wij willen de kijkers een uitzonderlijke televisie-ervaring bieden.", zegt Marcel Nijhoff, CCO van Ziggo. "Dat betekent dat ze het gevoel moeten hebben zelf bij het debat aanwezig te zijn. 3D beeld en 5.1 surround bieden die mogelijkheid en zorgen voor een fantastische belevenis" Nijhoff zegt verder dat Ziggo binnen een paar weken start met een apart 3D demokanaal en dan ook 3D-films beschikbaar heeft via VOD. (video on demand?)

Rick Londema, Managing Director Sony Benelux: "Sony vervult een voortrekkersrol bij de ontwikkeling van 3D content en hardware, en produceert, distribueert en projecteert 3D content van lens tot livingroom. De hoeveelheid Sony 3D-films, 3D-concerten en 3D-games neemt snel toe en de 3D home entertainment producten vindt snel de weg naar de consument. Deze uitzending van het politieke debat laat zien dat Sony de woonkamer steeds meer tot het centrum van 3D-entertainment maakt.

Meer informatie over Het grote Verkiezingsgala is te vinden op www.verkiezingsgala.nl

--------------

Over Ziggo
Ziggo is een landelijke aanbieder van media- en communicatiediensten. Ziggo bedient circa 3,14 miljoen huishoudens, 1,5 miljoen breedband internetklanten, 1,6 miljoen afnemers van digitale televisie en 1 miljoen telefonieabonnees. Producten en diensten voor de klein- en grootzakelijke markt betreffen zaken als telefonie, datacommunicatie en elektronische betalingsmogelijkheden. Het verzorgingsgebied - met sterke regionale bases - strekt zich uit over heel Nederland. Meer informatie over Ziggo: www.ziggo.com

Voor meer informatie of wilt u aanwezig zijn bij de opnames van het verkiezingsgala in Amsterdam neem dan contact op met: Gradus Vos van Ziggo op 06-22806921 / gradus.vos@office.ziggo.nl

Over Sony
Sony is een innovatieve producent van audio-, video-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor zowel de consumenten als zakelijke markt wereldwijd. Sony staat bekend om zijn audiovisuele producten, zoals de BRAVIA (TM) LCD High Definition (HD) televisie, Cyber-shot (TM) digitale camera, Handycam ®-camcorder, " " (Alpha) digitale spiegelreflexcamera en Walkman ® MP3-speler alsmede de VAIO (TM) personal computers en professionele HD-uitzendapparatuur, met in het bijzonder de XDCAM(TM) HD. Sony biedt een complete end-to-end High Definition-productketen en is met elektronica, muziek, films, games en online ondernemingen een van de belangrijkste entertainmentmerken ter wereld. Wereldwijd werken bij Sony ongeveer 170.000 mensen.

Sony is langdurige verbintenissen aangegaan als officiële sponsor van de UEFA Champions League tot 2012, als Official FIFA Partner tot 2014 en als wereldwijde sponsor van de FIFA World Cup (TM) in 2010 en 2014. Sony inspireert hiermee miljoenen voetbalfans over de hele wereld.

"Sony", "WALKMAN", "VAIO", "Cyber-shot", "Handycam", " ", "BRAVIA" en "XDCAM" zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Sony Corporation. Alle andere handelsmerken of geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars.