Ingezonden persbericht


Den Haag, 3 juni 2010

PvdA maakt 'Iedereen Telt Mee zichtbaar in Haags Zuiderpark

De PvdA wil op zondag 6 juni in het Haagse Zuiderpark laten zien dat 'iedereen meetelt' in Nederland. De sociaal-democraten houden een grote bijeenkomst met meerdere kandidaat-Kamerleden, waaronder Pierre Heijnen en Ahmed Marcouch. Vanaf 13.00 uur praten zij met stadsbewoners die meetellen, en leggen zij uit wat met 'Iedereen telt mee' wordt bedoeld. Dat er solidariteit is tussen arm en rijk. Dat niet je afkomst of geloof telt, maar je gedrag.

De PvdA heeft zes mensen uitgenodigd om over 'Iedereen Telt Mee' te discussiëren. Daarna, vanaf 15.00 uur, wordt in het Zuiderpark een voetbaltoernooi gehouden. Ook daarbij telt iedereen mee, en zullen er teams meedoen als De Kaaskoppen, de PvdA-prominenten en De Marokkanen. De wedstrijden worden geleid door de Haagse ex-topscheidsrechter, Dick Jol. Tijdens het voetbaltoernooi trekken PvdA-vrijwilligers massaal het Zuiderpark in om thee te drinken met zondagse wandelaars en mensen op de speelweides. Het Zuiderpark kleurt rood!

Voorafgaand aan de 'Iedereen Telt Mee'-middag in het Zuiderpark, zullen de Haagse kandidaat Kamerleden Pierre Heijnen en Roos Vermeij nog een bezoek brengen aan het zorg- en verpleegcentrum Loevestein aan de Loevesteinlaan 355, naast het Zuiderpark. Zij zullen in gesprek gaan met bewoners over hun ervaringen met de zorg in het centrum.

Programma:

11.00 uur Pierre Heijnen en Roos Vermeij bezoeken zorg- en verpleegcentrum Loevestein

13.00 uur Inhoudelijke bijeenkomst over 'Iedereen telt Mee' in het Parkpaviljoen in het Zuiderpark, met Ahmed Marcouch en Pierre Heijnen

15.00 uur Voetbaltoernooi 'Iedereen Telt Mee' op speelweide Roggeveld in het Zuiderpark

15.00 uur PvdA-vrijwilligers drinken massaal thee met recreanten in het Zuiderpark