Zware buien verdrijven warmte

06/06/2010 10:31

Infoplaza B.V.

Zware regen- en onweersbuien gaan vandaag de warme lucht verdrijven. Weerplaza.nl verwacht dat de eerste onweersbuien tussen 11 en 12 uur Zeeland bereiken en zich daarna in de middag en avond verplaatsen naar het oosten en noordoosten van het land. Tijdens de buien is niet alleen stevig onweer mogelijk, ook kan het hagelen en bovendien kan er in korte tijd veel neerslag vallen. Vooral in de namiddag en avond wordt ook de kans op forse windstoten groter.

Meteoroloog Michiel Severin van Weerplaza geeft aan dat de buien zich op de grens van warme en koele lucht bevinden. "Juist door de grote verschillen in temperatuur kunnen de buien vandaag zeer stevig uitpakken. Het is dan ook verstandig om de berichten goed te volgen, met name bij activiteiten waar schuilen niet snel mogelijk is, zoals een boswandeling of watersport. Om 09.45 uur was het 25 graden in Brabant. Vanmiddag wordt het 28 graden, maar na de buien daalt het kwik naar 18 graden. Die verandering gaat dus gepaard met stevige regenbuien en onweer."

De actuele weersituatie kan de hele dag gevolgd worden via Weerplaza.nl. De waarschuwingen worden continu aangepast aan de laatste inzichten van de meteoroloog.






Noot voor de redactie:

Weerplaza.nl en Zomerplaza.nl zijn onderdelen van het Infoplaza netwerk. Infoplaza is het platform voor specifieke toegepaste informatie dat maandelijks miljoenen bezoekers informeert. Op Infoplaza.nl en gelieerde websites als Winterplaza.nl en Verkeerplaza.nl kunnen consumenten snel, overzichtelijk en gemakkelijk hun informatie vinden.

De populariteit van de site wordt mede bepaald door het op een geheel eigen en overzichtelijke wijze van presenteren van het weer door o.a TV-weerman Marco Verhoef.


Noot voor de redactie (