Politie Drenthe

Zondag 6 juni 2010

Provincie Drenthe, 06-06-2010

Motorrijder overleden

PESSE Bij een eenzijdig ongeval op de Beilerstraat tussen Pesse en Spier is zondagmorgen een 43-jarige inwoner van Alteveer om het leven gekomen. De man reed op zijn motor mee in een groepje motorrijders. Na een bocht in de weg verloor hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur en kwam tegen een hek tot stilstand. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De Beilerstraat is door de politie enige tijd afgesloten voor sporenonderzoek door de dienst Verkeers Ongevallen Analyse.

Huiselijk geweld

AA EN HUNZE De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag een 49-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze aan. De man wordt verdacht van het mishandelen van zijn zoon. Deze belde de politie en deed aangifte. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld.

Gewonden in het verkeer

ZUIDLAREN Op het fietspad langs de Schipborgerweg in Zuidlaren raakte zaterdagavond een 58-jarige man uit Assen gewond. De man reed daar op zijn racefiets. Vanaf de onverharde Lariksweg fietste een 19-jarige jongen uit Nieuw Roden het fietspad op. Hij zag de wielrenner niet naderen. Om een aanrijding te voorkomen week de wielrenner uit en kwam hard ten val. Met verwondingen aan zijn hoofd is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

COEVORDEN Op de Europaweg in Coevorden raakte zaterdagmiddag een 54-jarige motorrijder uit Klazienaveen gewond. Door nog onbekende oorzaak kwam de man ten val. Met schouder- en beenletsel is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

Fietser te water

MEPPEL Een 19-jarige jongeman fietste in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.30 uur pardoes in het kanaal langs de Paradijsweg in zijn woonplaats Meppel. Een buurtbewoonster hoorde de man roepen. Hij kon niet op eigen kracht uit het water komen. Ook de vrouw en een paar vrienden lukte dit niet. Twee van hen hielden de jongeman vast tot de gewaarschuwde brandweer arriveerde. Die hielp de man snel op het droge. Hij raakte niet gewond. Zijn fiets ligt nog op de bodem van het kanaal.

Alcohol in het verkeer

EMMEN Een 60-jarige inwoner van Emmen is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden. De man botste in beschonken toestand met zijn auto tegen twee geparkeerde autos. Dit gebeurde op de Middenhaag in Emmen. Omstanders beletten de man verder te rijden en belden de politie. De ademanalyse gaf een uitslag van 635 ugl. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Omdat de man niet in staat was een verklaring af te leggen is hij ingesloten. Zondag wordt van hem een verklaring opgenomen waarna hij in vrijheid zal worden gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Bestuurder rijdt door na aanrijding

EMMEN Op een parkeerplaats aan de Wilhelminastraat in Emmen is zaterdagmiddag een geparkeerde auto aangereden door een andere auto. De eigenaresse van de aangereden auto en nog een getuige zagen dit gebeuren. Ze spraken de bestuurder van de auto aan, doch die ontkende. Hierna zagen de getuigen dat een andere man achter het stuur van de bewuste auto ging zitten en dat men wegreed. De politie werd gewaarschuwd en het kenteken van de weggereden auto werd doorgegeven. Kort hierna hield de politie in de woning van de eigenaar van deze auto een 18-jarige inwoner van Klazienaveen aan. Hoewel de man ontkende te hebben gereden voldeed hij precies aan de beschrijving van de getuigen. Omdat hij gedronken had is er een ademanalyse uitgevoerd (305 ugl). Ook blijkt de man niet in het bezit te zijn van een autorijbewijs. Na verhoord te zijn is de man in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden zonder rijbewijs, het rijden onder invloed van alcohol en het doorrijden na een aanrijding.

Vernielingen

HOOGEVEEN In het centrum van Hoogeveen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongen uit die plaats aan. De jongen had kort daarvoor een ruit vernield van een winkel aan de Van Echtenstraat. Bij de komst van de politie was de jongen verdwenen. Getuigen noemden zijn naam waarna hij korte tijd later kon worden aangehouden. Na het afleggen van een verklaring is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. Ook zal hij de schade aan de ruit moeten vergoeden.

ASSEN In de Pelikaanstraat in Assen hield de politie zaterdagmiddag een 27-jarige man uit die plaats aan. De man vernielde bij zijn ex-vriendin een ruit en de voordeur van haar woning. Ook verbrandde hij wat kleding. De vrouw deed aangifte. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

TYNAARLO Twee jongens van 25 en 26 jaar uit Leutingewolde en Peize worden verdacht van het vernielen van twee bloembakken en een brievenbus. Deze vernielingen werden in de nacht van zaterdag op zondag gepleegd op de Vriezerweg in Tynaarlo. Eén van de verdachten is direct aangehouden door beveiligingsmedewerkers van een lokale horecagelegenheid, De andere verdachte werd op de Vriezerweg door de politie aangehouden. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Aangehouden na mishandeling

ASSEN Op de Noordersingel in Assen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongen uit die plaats aan. De jongen wordt verdacht van het mishandelen van een 21-jarige plaatsgenoot. Om nog onduidelijke reden kreeg het slachtoffer een klap in het gezicht waarna hij op straat viel. Hij is in de huisartsenpost onderzocht en heeft waarschijnlijk een hersenschudding. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

EMMEN Zaterdagavond hield de politie een 26-jarige man uit Emmen aan op verdenking van het mishandelen van een 55-jarige plaatsgenoot. Deze mishandeling vond plaats in de Meerstraat in Emmen. De verdachte sloeg het slachtoffer een aantal keren in het gezicht. De man moest zich onder doktersbehandeling stellen. Hij deed aangifte. De verdachte meldde zich na een telefoontje van de politie op het politiebureau waar hij werd aangehouden en voor nader onderzoek is ingesloten. De aanleiding voor de mishandeling ligt in de relatiesfeer.

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag ontstond er op de Hoofdstraat in Meppel ruzie tussen meerdere personen. Daarbij raakte een 18-jarige jongen uit Meppel licht gewond. Hij is op de huisartsenpost onderzocht en behandeld. De politie hield twee mannen van 23 en 27 jaar uit Staphorst aan. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij de ruzie. De mannen worden zondag gehoord over hun aandeel. Verder wacht de politie af of mensen aangifte komen doen.

Man aangehouden na bedreigen jongeren

MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie een 32-jarige man uit Meppel aan. De man wordt verdacht van het met een vuurwapen bedreigen van een groep jongeren. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Vijf jongeren in de leeftijd van 17 t/m 19 jaar uit Meppel stonden in de bewuste nacht tegen 00.30 uur bij de brug in de Galgenkampsweg in Meppel. Ze waren erg luidruchtig. De verdachte, een buurtbewoner, reageerde daar op en riep tegen de jongeren dat ze moesten ophouden. Daarbij richtte hij volgens de jongens een geweer op hen. De jongens vluchtten en waarschuwden de politie. Ze deden aangifte van bedreiging. De verdachte is direct aangehouden. De man bekende illegaal een vuurbuks in bezit te hebben. In zijn woning nam de politie munitie in beslag. De vuurbuks was niet meer aanwezig. De politie stelt nog een ander onderzoek in naar dit wapen. De verdachte is ingesloten.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.