Politie Flevoland

Politieteam zoekt dader van ernstig zedenmisdrijf

Almere, 06-06-2010 o Een rechercheteam van de politie Flevoland is donderdagmiddag een groot onderzoek gestart na een tweetal ernstige incidenten in Almere-Hout. Rond 16.15 uur werd op het Watersnippad een minderjarig meisje slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf. Ongeveer een kwartier eerder werd een 20-jarige vrouw op het Vierbruggenpad door een onbekende man aangevallen en ernstig mishandeld. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis en daar aan hun verwondingen behandeld. Het onderzoeksteam is op zoek naar getuigen en hoopt dat aan de hand van het signalement er mensen zijn die meer informatie hebben over de dader.

Rond 16.00 uur werd de 20-jarige vrouw op het Vierbruggenpad, zonder enige aanleiding, door de dader van haar fiets getrokken en vervolgens ernstig mishandeld. Hierna ging de dader ervan door. Ongeveer een kwartier later reed het minderjarige meisje op haar fiets over het Watersnippad. Daar werd zij het slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf.

Direct na beide incidenten is de politie een grootschalig onderzoek gestart. Daaruit is ook naar voren gekomen dat in de afgelopen week vier andere meldingen binnen zijn gekomen waarbij een onbekende man vrouwen heeft mishandeld. Hierna ging de dader er direct op een scooter vandoor. Alle incidenten vonden plaats in de directe omgeving van Almere-Hout. Het rechercheteam sluit niet uit dat deze incidenten en die van donderdagmiddag met elkaar in verband staan.

Signalement dader

Uit het onderzoek naar de ernstige incidenten van donderdagmiddag 3 juni is het volgende signalement van de dader naar voren gekomen:


- Man, leeftijd onbekend


- Lengte ongeveer 1.75 m


- De man had zijn gezicht bedekt en droeg een helm


- Verder droeg de man donkerkleurige kleding


- Hij reed op een donkerkleurige scooter

Het is onbekend in welke richting de dader na het incident is gevlucht.

Uw tip!

Weet u meer over deze gewelddadige incidenten of denkt u te weten wie de dader is, dan wordt u dringend verzocht contact op te nemen met rechercheteam ART 8 via telefoonnummer 0900 8844.

Ken jij de dader of kent de dader jou? Anoniem melden kan via MMA op 0800 7000.