Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 06-06-2010

Politie spreekt van een gezellig druk bezocht centrum van Tilburg

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een gezellige sfeer in een druk bezocht centrum. Agenten surveilleerden opvallend en onopvallend, met paarden, fiets en en te voet. De politie verrichte in totaal 11 arrestaties, waaronder een groep van 8 personen die niet voldeed aan een gegeven bevel of vordering de stad te verlaten. De overige arrestaties hadden betrekking op belediging en openbare dronkenschap. Er werden 8 bekeuringen uitgedeeld voor onder andere wildplassen en baldadigheid.

' Beginnend ' bestuurder overschrijdt bijna 8x de toegestane
hoeveelheid

MOERGESTEL - De politie heeft vanmorgen, even na 05.00 uur op de Rijksweg de A58 een 41-jarige automobilist uit Udenhout aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten troffen langs de Rijksweg een auto aan in de sloot. De bestuurder, de 41-jarige man stond bij zijn voertuig. Tijdens het gesprek bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau legde de man, die korter dan vijf jaar in het bezit is van een geldig rijbewijs, een ademtest af. Daaruit bleek dat hij 675 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De grens voor een
'beginnend' bestuurder ligt bij 88 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie pakt ex op voor huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft gistermiddag bij een woning in de
Kruidenbuurt een 32-jarige Tilburger opgepakt. Hij wordt ervan verdacht zijn 27-jarige ex te hebben mishandeld. De man is op het bureau, in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Agenten namen gistermiddag rond 16.30 uur poolshoogte bij de woning na een ontvangen melding van huiselijk geweld. Daar troffen ze het slachtoffer, de verdachte en hun kind aan. De vrouw verklaarde dat ze in de woning een conflict kreeg met haar ex. Tijdens dat conflict zou hij de mond van de vrouw hebben dichtgedrukt waardoor ze in ademnood kwam. Ze liep daarbij lichte verwondingen op in haar gezicht.

TILBURG - Agenten hebben gisterochtend bij een woning in Tilburg Zuid een 36-jarige Tilburger aangehouden voor huiselijk geweld. Hij en zijn 31-jarige ex kregen een woordenwisseling over de omgangsregeling van hun kind. Tijdens de ruzie zou de verdachte de keel van het slachtoffer hebben dichtgeknepen.

Politie onderzoekt een diefstal en mishandeling van twee kinderen

TILBURG - De politie is met het opnemen van twee aangiftes een onderzoek gestart naar aanleiding van een mishandeling en een diefstal van een fiets van twee kinderen van 12 en jaar. Gisteravond rond 23.00 uur fietsten de twee jongens vanuit de wijk de Reeshof, over de Langendijk in de richting van Tilburg West. Beiden werden aangesproken door twee, onder invloed van alcohol verkerende mannen. Volgens de verklaringen van beide jongens kregen beiden een klap in het gezicht van beide mannen. De 13-jarige moest vervolgens zijn fiets afstaan waarop de daders met de fiets van de jongen er vandoor gingen. Een onbekend gebleven getuige is nog achter de mannen aangefietst. De politie wil graag in contact komen met deze getuige of anderen die mogelijk iets gezien hebben.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 06-06-2010 11:19 | © Regio Midden en West Brabant |