Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Politie houdt twee verdachten aan voor vernielen auto's
Publicatiedatum: 6-6-2010 11:54:00

VELP -De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 juni twee verdachten aangehouden op verdenking van het vernielen van auto's op de Aalscholversingel in Velp. De politie kreeg een melding dat een groep jongeren voor overlast zorgden op het Aalscholverplein.

Toen de agenten de parkeerplaats bij de flat opreden zagen zij een paar jongens er als een haas vandoor gaan. De agenten zijn de jongens achterna gerend en hebben twee jongens aangehouden. Het betreffen twee jonge mannen uit Velp van 20 en 21 jaar oud. Verschillende auto's zijn vernield. Onder andere zijn spiegels van de auto's afgetrapt, ook is er een spiegel door een voorruit gegooid. De twee verdachten zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.
(061169)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Toezicht en handhaving tijdens `Free Your Mind'
Publicatiedatum: 6-6-2010 11:51:58

ARNHEM - De politie heeft zaterdag 5 juni tijdens het toezicht en de handhaving op het dance-event `Free Your Mind' 33 verdachten aangehouden voor het in bezit hebben van verdovende middelen.

Dalende trend
Vorig jaar werden 42 verdachten aangehouden, in 2008 56 en in 2007 ging het om 60 personen die meer dan de door het Openbaar Ministerie toegestane `sepothoeveelheid' bij zich hadden. Volgens politie is een dalende trend te zien in het aantal verdachten dat met verdovende middelen wordt opgepakt. Dit is wellicht te danken aan het `zero-tollerance' beleid en de goede voorlichting die vooraf gegeven wordt.

De aanhoudingen werden verricht bij controle voordat de bezoekers het terrein op gingen. De verdachten zijn door de politie verhoord over deze zaken en ter plekke overgedragen aan het OM. De grootste hoeveelheid die bij een bezoeker werd aangetroffen was 16 XTC-pillen. Naast XTC-pillen, werden ook verschillende hoeveelheden cocaïne, MDMA, amfetamine en GHB in beslag genomen.

Het OM heeft meerdere verdachten een geldboete opgelegd. Ook werden dagvaardingen uitgereikt en is in zeker één geval een werkstraf van 40 uur opgelegd. Alle verdachten waren zondag in vrijheid gesteld.

Geen ongeregeldheden
Het evenement is volgens de politie goed verlopen. Er hebben zich geen ongeregeldheden voorgedaan.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053