Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Breda

Breda, 06-06-2010

Politie verricht 4 aanhoudingen in een druk bezocht centrum

BREDA - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Breda spreken van een zeer druk bezocht centrum. De politie verrichte in totaal 4 arrestaties. Een 22-jarige Bredanaar werd op het Kasteelplein aangehouden nadat hij in een menigte met een mes zwaaide. De politie zette pepperspray in om hem te overmeesteren. Een 41-jarige Bredanaar mocht mee naar het bureau nadat hij een portier bedreigd had en een 25-jarige stadsgenoot omdat hij de agenten belemmerden bij het uitvoeren van hun werk. Een graffityspuiter is na zijn aanhouding ter plaatse afgehoord.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

SINT WILLEBRORD - De politie heeft gisteravond, rond de klok van 22.30 uur op de rijksweg de A58 Hoezaar een 54-jarige automobilist
aangehouden voor het rijden onder invloed. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 825 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Van de man is het rijbewijs ingevorderd.

Man vernielt auto medebewoner

BAVEL - De politie heeft gisteravond rond 22.30 uur op de Seminarieweg een 30-jarige man uit Bavel aangehouden voor vernieling van een auto. De eigenaar van het voertuig, een 37-jarige huisbewoner deed aangifte.

Het tweetal kreeg gisteravond een conflict over een niet betaald geldbedrag. Tijdens dat conflict pakte de verdachte een ijzeren staaf en sloeg daarmee meerdere keren tegen de auto van de aangever die daardoor schade opliep. De politie werd geïnformeerd die de man meenam naar het bureau.

Beginnend bestuurder mist bocht

ETTEN-LEUR - De politie heeft gisteravond, op de Verschuurweg een 19-jarige automobilist uit Sprundel aangehouden. Agenten namen poolshoogte na een melding van een eenzijdig verkeersongeval. Ter plaatse bleek dat de 19-jarige de auto die hij bestuurde niet onder controle had waardoor hij de bocht miste. Tijdens het gesprek bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij ruim zes maal de toegestane hoeveelheid overschreed, namelijk 540 ug/l. zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie houdt tweetal aan na mishandeling beveiligingsmedewerker

BREDA - De politie heeft gisteravond rond 21.30 uur bij een evenement aan het Rat Verleghstraat twee mannen van 23 en 24 jaar, beiden afkomstig uit Alblasserdam aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een 30-jarige beveiligingsmedewerker zag dat de mannen bij het podium met elkaar in gevecht waren. Tijdens het scheiden van het tweetal keerde één van hen zich tegen de medewerker. Hij sloeg de man in het gezicht en schopte tegen het been. Andere beveiligers sprongen tussen beiden en ontzetten hun collega. De politie werd geïnformeerd die het tweetal meenam naar het bureau.

Politie arresteert twee Fransen voor drugsbezit

BREDA - De politie heeft gisteravond rond 20.00 uur twee Fransmannen van 20 en 23 jaar aangehouden voor het overtreden van de opiumwet. Surveillerende agenten controleerden op de Wilhelminasingel een auto die enkele defecten vertoonde. Bij de auto roken ze een sterke henneplucht. In het voertuig trof de politie 70 gram hennep en een beperkte hoeveelheid heroïne aan. De inzittenden, het tweetal mocht mee naar het bureau. De drugs is in beslag genomen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 06-06-2010 13:38 | © Regio Midden en West Brabant |