Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 13.25 uur

Utrecht, 06-06-2010

Babbeltruc:getuigen gezocht

BUNNIK Zaterdagmiddag 5 juni om 15:30 uur hebben twee vrouwen met hun handlangers zich met een babbeltruc toegang verschaft tot een woning aan De Lonkhorstlaan. De 82-jarige bewoonster uit Bunnik werd door de vrouwen aan de praat gehouden die voorwendden een bos bloemen voor het buurthuis af te willen leveren. Twee mannen verschaften zich ongemerkt toegang tot de woning en wisten sieraden, creditcards en bankpassen te ontvreemden. De andere 82-jarige bewoonster van het pand vertrouwde het niet en sloeg alarm toen zij de mannen in de woning aantrof. De daders sloegen daarop op de vlucht.

De politie heeft duidelijke signalementen van de twee vrouwen:

een dame van ca. 20 jaar oud, tussen de 1.65 en 1.70 meter , tenger tot mager postuur, zwart, kort haar, licht getinte huiskleur, Nederlands sprekend met licht accent.

De andere vrouw is ca. 23 jaar oud, tussen de 1.70 en 1.75 meter, gezet postuur, zwart golvend kapsel tot in de nek, bol gezicht, lichte getinte huidskleur en Nederlands sprekend met licht accent.

U kunt contact opnemen met de politie: 0900 8844.

Beroving met geweld

BILTHOVEN Vrijdagmiddag 4 juni wordt om 21:00 uur een 48-jarige vrouw uit Bilthoven in haar auto met geweld beroofd van haar tas. De vrouw zat in haar auto toen het bijrijdersportier werd opengerukt door een man. Er ontstond een worsteling, waarbij de vrouw verschillende trappen opliep in haar gelaat.

De verdachte ontkomt met zijn handlanger. Signalement van de dader is ca.20 jaar, Mediterraans uiterlijk, tenger, gespierd uiterlijk, kort, donker haar. Hij droeg een driekwart broek en donkere schoenen. Indien u informatie heeft, kunt u contact opnemen met de politie 0900 8844.

Fietsbotsing met letsel

BILTSE RADING Vrijdagmorgen om 8:15 uur botsen twee fietser hard op elkaar op de Biltse Rading. Een 50-jarig man uit Bilthoven kwam hard ten val en werd met letsel aan zijn hand overgebracht naarr het AZU voor verder onderzoek.