Politie Brabant-Noord Aanpak illegale crossers in bossen

eerde, erp, uden, landerd, 06-06-2010 o Tijdens een gerichte controle naar crossers in de bossen van Eerde, Erp, Uden en Landerd, heeft de politie zondagochtend tussen 08.00 en 13.00 uur actief gesurveilleerd en gecontroleerd op crossende motoren, quads en (cross)brommers. Ook in de direct omgeving van de bossen werd gecontroleerd. Er werd ook een helikopter van de KLPD ingezet om de crossers op te sporen.

Resultaat

Er zijn vijfentwintig crossers gecontroleerd. Daarbij werden veertien bekeuringen uitgedeeld:

· drie maal voor het rijden in een stiltegebieden

· vier maal voor het niet volgen van de rijrichting

· twee bestuurders konden hun rijbewijs niet tonen

· een derde zijn kentekenbewijs niet

· twee motoren hadden geen richtingaanwijzers

· een had een onjuist kenteken

· als laatste werd er een bestuurder bekeurd voor het roken in de bossen. Er is een tijdelijk rookverbod in verband met droogte.

Illegaal crossen

Illegaal crossen in bossen is een vorm van hufterig gedrag waarmee gevaar, schade en overlast veroorzaakt wordt. Het afgelopen jaar kwamen regelmatig klachten binnen van wandelaars, bewoners en andere betrokkenen, die van deze gebieden gebruik maken. De rust werd ruw verstoord door (groepen) crossers die het gebied doorkruisen en veel schade aanrichten aan paden en beplanting.

Vorig jaar heeft de politie al een campagne 'Crossen in de bossen' en extra controles gehouden. Helaas is daarmee de overlast niet afgenomen, dus zijn er vandaag extra controles gehouden om de overlast tegen te gaan. Omdat deze controle een succes was zullen er de komende tijd soortgelijke controles gehouden worden.