Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 14.20 uur

Utrecht, 06-06-2010

Rijbewijs kwijt

VIANEN Vrijdagavond 4 juni om 20:05 uur wordt een 19-jarige automobilist uit Vianen aangehouden aan de Kanaalweg. De man was aan het crossen en het spinnen met zijn auto. De politie hield de automobilist staande en liet de man blazen op verdenking van alcoholmisbruik. De man blies 400 ug/l en werd overgebracht naar het bureau. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Handgemeen

NIEUWEGEIN Zaterdagnacht 5 juni om 02.00 uur werden twee jongens van 26 en 22 jaar uti Nieuwegein op de Koninginnelaan belaagd door twee mannen. De 26-jarige man werd aan zijn jas getrokken door een man die vervolgens zijn keel dichtkneep. De 22-jarige man was hiervan getuige. De verdachten maakten zich daarop uit de voeten, waarop de twee mannen zich begaven naar een nabij gelegen horecagelegenheid. De aanvaller was daar eveneens bekend en vermoedelijk geregistreerd met bewakingscameras. Het gaat om een blanke man in een roze poloshirt met een breed postuur. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Hakenkruisen

BENSCHOP In de nacht van zaterdag 5 juni op zondag 6 juni is op een auto geparkeerd aan de Zonnedauw een hakenkruis aangetroffen. De 46-jarige eigenaar uit Benschop trof de vernieling s ochtends aan. De politie stelde een buurtonderzoek in. Straatmeubilair in de omgeving bleken eveneens bespoten te zijn met hakenkruisen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanrijding met dodelijk afloop
LOPIK Vrijdagavond 4 juni omstreeks 22:00 uur heeft op de Lopikerweg Oost zich een aanrijding met dodelijke afloop voorgedaan. Een 51-jarig man uit Lopik maakte een manoevre achteruit met zijn auto plus aanhanger. Een 48-jarige vrouw uit Lopik gekleed in geel veiligheidsvest assisteerde de man. Een 38-jarige motorrijder uit Lopik komend uit de richting van de M.A. Reinaldaweg komt in botsing met de aanhanger. De man komt ten val en overlijdt ter plaatse. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.