Politie Utrecht

Persberichten Stad Utrecht, 14.15 uur

Utrecht, 06-06-2010

Wapens in beslag genomen

UTRECHT Op zaterdag 5 juni kreeg de politie rond 18.40 uur de melding dat op de Nachtegaalstraat een man op straat zat met een vuurwapen in zijn hand. Ter plekke troffen de agenten een 41-jarige Utrechter aan. In een tas van de man werd een gasdrukwapen aangetroffen. Daarop werd hij aangehouden op verdenking van het overtreden van de wet wapens en munitie.

Tijdens fouillering in het bureau werden nog drie keukenmessen en twee kampmessen aangetroffen. Deze zijn ook in beslag genomen. De verdachte zit vast voor nader onderzoek.

Onwelwording

UTRECHT De politie kreeg op 5 juni rond 17.40 uur de melding dat een jongetje onwel te water was geraakt bij het Merwedekanaal. Ter plekke bleek het 10-jarige jongetje uit Utrecht door alerte omstanders uit het water te zijn gehaald. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij mag vermoedelijk vandaag het ziekenhuis weer verlaten.

Het jongetje was hier aan het zwemmen. Omstanders verklaarden dat hij uit het water wilde klimmen door zich vast te houden aan een buis met daarop een verkeerslicht dat aan de zijde van de brug was gevestigd. Hij zou even zijn blijven hangen aan de buis en vervolgens viel de jongen bewusteloos in het water.

De politie heeft forensische opsporing ingeschakeld voor nader onderzoek naar de toedracht.

Verdachten woninginbraak aangehouden

UTRECHT - De politie heeft op vrijdag 5 juni rond 03.20 uur drie verdachten aangehouden op verdenking van diefstal. Medewerkers van bureau Cameratoezicht zagen een jongen met bakstenen lopen op de IJsselsteinlaan. Ter plekke trof de politie twee jongens staan die bij het zien van de politie er vandoor gingen. Een 17-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden.

In de omgeving troffen de agenten ook nog een 16-jarige jongen en een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden, die zich trachtten te verstoppen. Het trio werd ingesloten in het bureau.

Tijdens de fouillering van de verdachten werden spullen aangetroffen die bij een inbraak in dezelfde nacht uit een woning waren gestolen aan de Oudegeinlaan.

Overvaller krijgt spijt

UTRECHT Op zaterdag 5 juni kreeg de politie rond 17.05 uur de melding dat zojuist een winkelier aan de Oudegracht was overvallen.

De overvaller bedreigde de winkelier met een mes en eiste geld. Vervolgens ging hij er met een geldbedrag te voet vandoor in de richting van het Jacobskerkhof. De politie heeft met diverse eenheden gezocht maar de verdachte niet meer aangetroffen.

Op zondag 6 juni belde 04.00 uur een 26-jarige man uit Zwolle naar de politie. Hij verklaarde de overval gepleegd te hebben en spijt te hebben van zijn daad. Daarop werd de man bij een bankje op de Bernhardlaan aangetroffen die voldeed aan het signalement van de overvaller. Hij werd aangehouden.

De verdachte verklaarde het mes te hebben weggegooid en de buit te hebben verbrast. De politie doet nader onderzoek. De man zit vast.

Verdachte inbraak auto aangehouden

UTRECHT De politie heeft op aanwijzing van een getuige op zaterdag 5 juni omstreeks 21.40 uur een 12-jarige jongen aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak in een auto. Bij de inbraak op de Apollodreef werden een navigatiesysteem en een radio weggenomen. De autoradio werd ter plekke aangetroffen. Op aanwijzing van een alerte getuige werd de verdachte ter plaatse aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek en verhoor.

Dode man aangetroffen

UTRECHT Op aanwijzing van getuigen werd op vrijdag 4 juni rond 15.05 uur aan de waterrand ter hoogte van de Jungfrau het lichaam van een levenloze man aangetroffen. De politie deed nader onderzoek op de plek van het aantreffen van het lichaam. Het bleek te gaan om een 39-jarige Utrechter. De man is niet door een misdrijf om het leven gekomen.

Geweld in relatiesfeer

UTRECHT Op zaterdag 5 juni is rond 22.15 uur een 26-jarige vrouw uit Utrecht mishandeld op straat. De vrouw zat in haar auto en stond voor een verkeerslicht op t Goylaan te wachten. Op dat moment stopten een een 21-jarige en een 23-jarige Utrechter voor haar auto. De 23-jarige man trapte meermaals tegen de auto van de vrouw, de 21-jarige man trapte de vrouw die inmiddels was uitgestapt. Zij liep hierdoor letsel op aan haar benen.

Meerdere omstanders waren getuige van de mishandeling en belden geschokt naar de politie. Deze hield korte tijd later in de omgeving beide mannen aan en nam hen mee naar het bureau. De vrouw deed aangifte van mishandeling. Het betreft een conflict in de relatiesfeer.