Politie Groningen

Zondag 6 juni 2010

Provincie Groningen, 06-06-2010

Overleden vrouw bij brand ontdekt

Zuidwolde Zondagmorgen vond er een korte brand plaats in een woning aan de Van Starkenborghstraat in Zuidwolde. Hulpdiensten die de woning betraden troffen een brandend matras en lamp aan. Tevens werd in de woning het ontzielde lichaam van de 61-jarige bewoonster aangetroffen. Zij is vermoedelijk nog voor de brand overleden. De brandweer wist het vuur snel te doven, ondermeer door het matras in de voortuin te leggen. De (technische) recherche stelt samen met een GGD-arts een onderzoek in. De politie gaat niet uit van een misdrijf. Hoe de brand precies heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk. De nabestaanden werden bij de woning door agenten opgevangen.

Betrokkenen ongeval aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond bij een eenzijdig ongeval aan de Winschoterweg in Groningen drie mannen aangehouden. Het drietal van waarschijnlijk Roemeense afkomst (26, 23 en 22 jaar, woonplaats onbekend) was met auto en al door nog onbekende oorzaak in het water terecht gekomen. De drie wisten op eigen kracht uit de auto te komen. Tijdens een onderzoek in de auto werden in de kofferbak door een van de agenten meerdere kledingstukken en schoenen met daaraan de prijskaartjes aangetroffen. De drie verdachten werden aangehouden op verdenking van diefstal. Twee van hen hadden alcohol gedronken. De mannen zitten vast. De politie stelt een onderzoek in.

Agressieve man aangehouden

Ter Apel De politie heeft zaterdagnacht een 28-jarige man uit Valthermond aangehouden op de Viaductstraat in Ter Apel. Tijdens een alcoholcontrole vroegen de agenten de bestuurster van een auto mee te werken aan een blaastest. De 28-jarige bijrijder wilde niet dat zijn vrouw (de bestuurster) hieraan zou meewerken. Daarop beledigde de man de agenten meerdere keren. Hij werd aangehouden. De vrouw bleek niet of niet te veel gedronken te hebben. Zij kon verder rijden, de 28-jarige ging mee naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor vernieling

VEENDAM De politie heeft zaterdagnacht een 18-jarige man uit Veendam in zijn woonplaats aangehouden voor vernieling. Agenten kregen de melding dat er op de Langeleegte een ruit van een deur van een gebouw was ingeslagen. Na een gesprek met getuigen werd de 18-jarige in de buurt aangehouden. De verdachte gaf toe uit stoerdoenerij de ruit vernield te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man voor vernieling aangehouden

MUSSELKANAAL De politie heeft zaterdagmiddag op het Tweede Boerendiep in Musselkanaal een 29-jarige man uit Bree (België) aangehouden. Tijdens een familieruzie werd volgens getuigen de ruiten van de woning van familie vernield. De aanleiding van de ruzie is nog niet duidelijk. De 29-jarige zit vast, de politie stelt een onderzoek in.

Vijf aanhoudingen bij alcoholcontrole

ZUIDHORN Tijdens een door de politie georganiseerde alcoholcontrole zaterdagnacht hebben 585 automobilisten een test ondergaan. De controles vonden in de gemeente Zuidhorn plaats, onder andere in Zuidhorn, Grijpskerk en Niezijl. De politie heeft daarbij vijf aanhoudingen voor het overschrijden van de alcohollimiet verricht. Tegen deze bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Tieners opgepakt voor diefstal

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmiddag twee meisjes (14-jaar uit Schildwolde en 13-jaar uit Slochteren) opgepakt voor winkeldiefstal. Het tweetal wilde in een kledingwinkel aan de Grote Markt tientallen kledingstukken (t.w.v. ruim 300 euro) stelen en werden betrapt. Zij vertelden de agenten dat het niet de eerste keer was dat ze diefstal pleegden. Het proces-verbaal is opgemaakt, de jeugdige dieven zijn overgedragen aan hun ouders.

Eigenwijze alcomobilist aangehouden

Nieuw Scheemda De politie heeft zaterdagnacht een eigenwijze 23-jarige man uit Nieuw Scheemda aangehouden op de Kerkwijk in zijn woonplaats. De beginnende automobilist werd op een parkeerplaats bij zijn auto aangetroffen. Hij was duidelijk onder invloed van alcohol. Agenten drukten de jonge bestuurder dan ook op het hart niet te gaan rijden. Korte tijd later trof de politie tijdens de surveillance de 23-jarige rijdend aan. Hij bleek ruim 0,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn arrestatie ging niet zonder slag of stoot. De bestuurder verzette zich en moest in de boeien worden geslagen. Zijn rijbewijs moet hij bij de politie inleveren. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Alcomobilist aangehouden

Waterhuizen De politie heeft zaterdagnacht een 48-jarige man uit Tynaarlo aangehouden op de Winschoterweg bij Waterhuizen. Het viel surveillerende agenten op dat de automobilist over een verhoogde middenberm reed. Hij had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat de man ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingenomen, tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Jongen beroofd van telefoon

GRONINGEN Een 15-jarige jongen uit Groningen is zaterdag op de Korreweg in Groningen bestolen van zijn mobiele telefoon. Hij werd door drie jongens van rond de 16-jaar aangesproken. Het drietal was op een scooter en een fiets. De passagier van de scooter vroeg aan de 15-jarige of hij wist hoe laat het was. Toen de laatstgenoemde zijn telefoon tevoorschijn pakte om dit te kunnen zeggen werd de mobiel door de passagier van de snorfiets uit de handen gegrist. De politie stelt een onderzoek in.

Kind in zwembad gereanimeerd

GRONINGEN Een 5-jarig jongetje uit Groningen werd zaterdagmiddag in een zwembad aan de Papiermolenlaan gereanimeerd. De jonge zwemmer had langere tijd onder water gelegen. Het personeel van het zwembad en een toevallig aanwezige arts in vrije tijd verleenden gelijk eerste hulp.

Toegesnelde agenten verleenden hand- en spandiensten. Door het personeel van een ambulance werd het slachtoffertje overgebracht naar het ziekenhuis. De toestand van de jongen is naar omstandigheden goed.

Man aangehouden voor bedreiging

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmiddag een 42-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. Agenten kregen een melding dat de 42-jarige bij zijn woning in de wijk Beijum zijn buurman in de tuin had bedreigd met een schroevendraaier. Er was een ruzie ontstaan doordat de verdachte bij zijn buren ging klagen over de overlast van een hond van de buren. De agenten spraken bij de woning met getuigen van het voorval en besloten de man aan te houden voor bedreiging. De politie onderzoekt de zaak.

Bromfietser gewond bij aanrijding

OUDE PEKELA Een 53-jarige man uit Oude Pekela heeft zaterdagmiddag een gebroken been opgelopen bij een ongeval op de Erasmusstraat in zijn woonplaats. De bestuurder van een bromfiets was onderuit gegaan en liep daardoor een gebroken been. Van de man is bloed afgenomen om te kunnen vaststellen of er ook alcohol of drugs in het spel is. De politie stelt een onderzoek in.