Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 6 juni

Hoorn, 06-06-2010 o 15.00 uur

Overval op woning

Hoorn, zaterdag 5 juni

Een 44-jarige man werd zaterdagochtend rond 02.15 uur overvallen in zijn woning aan de Ekster. De man was net thuisgekomen en zat TV te kijken toen er werd aangebeld. Hij deed de deur open en werd meteen overlopen door twee mannen die hem sloegen. Eén van de overvallers ging op het slachtoffer zitten en gaf aan geld te willen. De andere overvaller doorzocht het huis. Met slechts een klein bedrag verlieten de twee overvallers de woning.

Het ging om twee Antilliaans uitziende mannen. Zij droegen zwarte broeken en drie kwart camouflage jassen met capuchon.

Heeft u zaterdagochtend op of in de omgeving van de Ekster iets verdachts gezien? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

20-jarige man overleden na onwelwording

Hoorn, zondag 6 juni

Een 20-jarige man uit Hoorn is, nadat hij onwel was geworden, zondagochtend rond 04.45 uur overleden in het Westfries Gasthuis in Hoorn. De man was rond 03.15 uur samen met een vriend thuis gekomen op de Groef en werd onwel. Zijn vriend probeerde hem te reanimeren en belde 112. De man moest met een hoogwerker uit de woning worden gehaald en werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij overleed.

De politie kreeg eerder die nacht melding van vernielingen van autos op de Reaal. Agenten zagen daar de 20-jarige man op een bromfiets voorbij rijden. Hij viel op doordat hij zonder helm reed. Verderop in de straat kwam hij ten val. Afgezien van enkele schaafplekken op zijn been leek hij ongedeerd. Hij stond op en ging een woning binnen. De agenten probeerden hem te achterhalen, maar troffen hem niet meer aan. Of er een verband is tussen de val en het overlijden van de man wordt onderzocht.

Man geslagen met schop

Hoorn, zaterdag 6 juni

Een 39-jarige man uit Hoorn is zaterdagavond rond 23.15 uur aangehouden op het John Raedeckerhof. De politie kreeg melding van een vechtpartij en trof een man liggend op straat aan. Deze 36-jarige man uit Hoorn had de 39-jarige verdachte op visite gehad. De twee hadden ruzie gekregen, waarbij de 39-jarige man hem een duw had gegeven. Hierdoor had de gastheer hem geslagen. De 39-jarige man ging weg en kwam terug met een schop waarmee hij de 36-jarige man sloeg. Deze moest voor zijn verwondingen naar het ziekenhuis. De 39-jarige verdachte werd aangehouden in zijn woning. Hij is in verzekering gesteld.

Insluiping in tuinhuisje

Castricum, zondag 6 juni

Twee 15-jarige jongens uit Castricum zijn zondagochtend rond 02.50 uur aangehouden op de Joos de Moorstraat. Twee agenten die op de J.H. van Kinsbergenstraat stonden zagen de jongens een tuin inlopen. Zij zagen een paar keer het licht aan en uit gaan in de tuin en de jongens eruit rennen en een volgende tuin ingaan. Vervolgens renden de jongens ook deze tuin weer uit. Ditmaal werden ze echter achtervolgd door een jongen in boxershort. Deze had de twee in het tuinhuisje van zijn woning aangetroffen en riep naar de twee. Hierop gingen zij er vandoor. De twee 15-jarige jongens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij bekenden de insluiping en gaven aan op zoek te zijn geweest naar een biertje. Ze werden aan het einder van de ochtend heengezonden.

Getuigenoproep vechtpartij

De Rijp, zaterdag 5 juni

Een 18-jarige man uit Westbeemster liep zaterdagochtend rond 01.30 uur een gebroken oogkas en kaak op nadat hij was uit geweest op het Oosteinde. De man werd door meerdere jongens geschopt en geslagen. Hij liep hierdoor dusdanig letsle op dat hij moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Hier bleek dat hij een gebroken kaak, oogkas en gescheurd neusbeentje had opgelopen door de vechtpartij. Hij verblijft nog steeds in het ziekenhuis.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Bent u getuige geweest van de vechtpartij of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Heerhugowaard via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Automobilist gewond A7

Wognum, vrijdag 4 juni

Een 46-jarige man uit Amsterdam raakte vrijdagavond gewond bij een eenzijdig ongeval op de A7 ter hoogte van Wognum. De man reed over de A7 in de richting van Amsterdam. Hij raakte door onbekende oorzaak in de rechterberm terecht en raakte een lantaarnpaal. Vervolgens kwam het voertuig in de sloot terecht en kwam tegen het talud tot stilstand. De bestuurder moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijd. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Zomaar binnen komen lopen

Hoorn, zaterdag 5 juni

Een 21-jarige man uit Hoorn werd zaterdagochtend rond 00.45 uur aangehouden op het John Raedeckerhof. De bewoners van een woning op deze straat zaten beneden. Zij hadden eerst een droogrek horen vallen en zagen even later een man verschijnen in de deuropening van de achtertuin. hadden de tuindeur op een kier staan. Hij probeerde de deur verder te openen. De bewoonster duwde hem echter hard het huis uit. De politie trof de man op een steigertje aan in een andere tuin op het John Raedeckerhof. De man was behoorlijk onder invloed. Er bleek een schutting kapot te zijn en een wasbak vernield te zijn. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij kon zich later niet herinneren wat er allemaal gebeurd was.

Aanhouding na mishandeling met bierflesje

Hoorn, zaterdag 5 juni

Een 43-jarige man uit Hoorn werd zaterdagmiddag rond 15.30 uur aangehouden op het park aan de Schellinkhouterdijk. Hij had een vechtpartij gehad met een 35-jarige man uit Hoorn en hem geslagen met een bierflesje. De 35-jarige man raakte hierdoor buiten kennis en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn letsel is nog onbekend. De verdachte werd aangehouden en is in verzekering gesteld.

Aanhouding na mishandeling

Tuitjenhorn, zaterdag 5 juni

Een 33-jarige man uit Tuitjenhorn werd zaterdagavond rond 21.30 uur aangehouden op de Praam. De man had samen met zijn vriendin en een andere man bier zitten drinken en begon op een gegeven moment te roepen. De andere man gaf aan dat hij rustig moest doen maar werd hierop meerdere keren met de vuist in het gezicht geslagen en geschopt. De man liep hierdoor meerdere kneuzingen op in zijn gezicht. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Drankrijders

Opmeer, zaterdag 5 juni

Twee Poolse mannen veroorzaakten zaterdagavond rond 19.30 uur een aanrijding op de Lindengracht. Vlak voor een café was de auto waarin de Polen zaten tegen een passerende auto gebotst. Deze auto kwam uit tegengestelde richting. Onduidelijk bleef wie van de twee Poolse inzittenden nu gereden had. Een getuige verklaarde dat de 33-jarige Pool degene was die ten tijde van het ongeval reed en de 25-jarige Pool de auto na de botsing wegzette. Dit moet echter nog worden onderzocht. De 33-jarige bestuurder blies 1060 ug/l. Dit is bijna vijfmaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De 25-jarige Pool blies 425 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Beide mannen moeten zich maandag melden op het politiebureau.

Warmenhuizen, zaterdag 5 juni

Een 33-jarige automobilist uit Warmenhuizen raakte zaterdagochtend rond 01.00 uur zijn rijbewijs kwijt toen hij werd aangehouden op de Punter. De man blies 600 ug/l. Dit is bijna driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Om 02.05 uur werd een 27-jarige beginnend bestuurder aangehouden op de Dorpsstraat. De man uit Warmenhuizen blies 455 ug/l. Voor beginnend bestuurders is 90 ug/l toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Den Helder, vrijdag 4 juni

Een 21-jarige beginnend bestuurder uit Den Helder raakte vrijdagavond rond 23.45 uur zijn rijbewijs kwijt nadat hij op het Middelzand een aanrijding had veroorzaakt. De man had zijn auto niet meer onder controle en reed tegen de schutting van een achtertuin. De man blies 530 ug/l. Voor beginnend bestuurders is 90 ug/l toegestaan. Hij raakte zijn rijbewijs kwijt.

Schagerbrug, zondag 6 juni

Een 46-jarige automobilist uit Schagen raakte zondagochtend rond 00.30 uur zijn rijbewijs kwijt toen hij werd aangehouden op de Provinciale weg. De man blies 850 ug/l. Dit bijna viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Auto over de kop op A7

Oudendijk, zondag 6 juni

Een 25-jarig eauotombilsit uit Hoorn sloeg zondagmiddag rond 12.45 uur met zijn auto over de kop op de A7. De man reed in de richting van Den Oever en verloor door nog onbekende oorzaak tijdens een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur. Hij sloeg met zijn auto over de kop en kwam over de vangrail op de andere weghelft terecht. Hij werd ter controle overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

Schuur afgebrand

Slootdorp, zondag 6 juni

Zondagochtend brandde rond 02.40 uur een schuur af aan het Schelpenbolwerk. Het betrof een uitslaande brand in een schuur met hooibalen. De brandweer kon rond 04.00 uur het sein brand meester geven. Er werd tot 12.30 uur zondagmiddag nageblust. Wat de oorzaak van de brand is geweest is onduidelijk. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

Lantaarnpaal geraakt

Alkmaar, zaterdag 5 juni

Een 19-jarige bestuurder uit Broek op Langedijk raakte zaterdagochtend rond 00.30 uur op de Nollenweg van de weg af. De bestuurder raakte in de slip en ramde een lantaarnpaal. De bestuurder en de drie inzittende die in de auto zaten werden ter controle overgebracht naar het Westfries Gasthuis.