Nederlandse Tafeltennisbond


Demonstratie Oranjeselectie SB op Support Beurs 2010 6-6-2010

De Support Beurs is een evenement in de Jaarbeurs van Utrecht voor iedereen met een handicap. Met 25.000 bezoekers is deze beurs het grootste evenement in de Benelux voor iedereen met een fysieke beperking, hun omgeving en mensen die beroepshalve te maken hebben met de beperkingen die fysieke handicaps kunnen opleggen.

Beursbezoekers konden een balletje slaan met de selectiespelers en coaches. (FOTO: © NTTB)

Gehandicaptensport is ook een van de thema's die op deze beurs aan bod komen. Een groot gedeelte van de beurshal was dan ook ingericht voor allerlei vormen van sport. Naast rolstoeldansen, zitvolleybal en sledgehockey hebben de bezoekers ook kennis kunnen maken met tafeltennis.

Liefst zes spelers en speelsters van de Oranjeselectie, onder leiding van bondscoach Johan Lieftink, zorgden voor verschillende demonstraties en sloegen een balletje tegen iedereen die dat wilde. Onder hen Kelly van Zon en Ronald Vijverberg, die volgende week zaterdag op de Nederlandse Kampioenschappen voor Sporters met een Beperking (NK SB) in Tilburg te bewonderen zijn.

Gehandicaptensport Nederland had voor een prachtige sportvloer gezorgd, waarop de verschillende sportbonden hun sport konden promoten. In de stand van Gehandicaptensport Nederland konden de bezoekers meer informatie over de deelnemende sporten krijgen. Vooral de goodies van de NTTB, zoals sleutelhangers in de vorm van een tafeltennisbatje en mini-batjes van materiaalsponsor TIBHAR, waren erg in trek bij de geïnteresseerden.

Al met al een geslaagde dag, waar veel potentiële tafeltennissers aangesproken zijn.

NTTB/RS